Pulpe de pui, pe pat de legume

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Pulpe de pui, pe pat de legume

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 300g fasole pastai
  • 1 telina
  • 300g varza proaspata
  • 100ml ulei de masline
  • 3 pulpe cu spate, de pui
  • 6 catei de usturoi, feliati
  • 6 crengute mici, de rozmarin
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Punem intro oala 1L apa la fiert.

Intre timp spalam legumele si le taiem in forma dorita; rondele ,felii,bastonase, toate inafara de fasole si varza.

Cand apa a ajuns la punctual de fierbere, adaugam fasolea si o lasam doar 2’, atat cat sa se opareasca, nu sa fiarba. O scoatem cu paleta si o lasam in sita la scurs. In aceiasi apa punem bucata de varza si procedam exact la fel ca si cu fasolea. Dupa ce s-a racorit putin, taiem varza in fasii iar fasolea ramane asa intreaga.

Ungem cu ulei o tava cu pereti inalti de friptura si adaugam toate zarzavaturile, saram, piperam, le amestecam pe toate si le nivelam.

Pulpele de pui le taiem in doua, le saram si piperam, indesam sub piele, feliute de usturoi si cate o crenguta de rosmarin si le asezam peste patul de legume.Stropim cu restul de ulei si mai adaugam 100ml apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu, perforam in 3-4 locuri (cu o scobitoare) si dam tava la cuptor pentru 60’, la foc mediu. Cand timpul sa scurs, scoatem tava, indepartam folia si mai dam la cuptor pentru 15’, sa se rumeneasca carnita.

Se serveste simpla sau cu salata acrisoara de muraturi sau cruditati.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise