Puricei muntenesti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Puricei muntenesti

Ingrediente

  • Malai 1 kg
  • 200-300 g carnati
  • 2-3 linguri ulei
  • Piper
  • Optional
  • 300 g branza de burduf / telemea oaie
  • 3-4 oua
  • Lapte batut Traditii din Romania

Mod de preparare

Varianta 1

Se pregateste o mamaliga vartoasa din malai, de cu seara.

A doua zi, carnatii taiati marunti, peste care se pot adauga resturi de friptura si jumari, se prajesc în ulei Arpis sau untura (se pot folosi carnati deja prajiti si reîncalziti în untura), într-un ceaun sau tigaie.

Acolo, peste toate, se faramiteaza mamaliga de ieri si se framanta toata amestecatura timp de cateva minute, pe foc, cat sa se topeasca untura si sa patrunda, odata cu bucatile de jumari, carne, carnati, în bucatile de mamaliga.

Mod de servire: Se mananca cu varza acra tocata si stropita cu ulei.

Varianta 2

Se prepara o mamaliga normala si se lasa sa se raceasca (preferabil pana a doua zi).

Mamaliga rece se faramiteaza cu furculita de cu seara, ca sa se usuce.

Se pune mamaliga în uleiul încins si se amesteca fara încetare, cu lingura, ca sa nu se arda.

Cand mamaliga s-a sfaramat, devenind iar malai si începe sa îsi schimbe culoarea se pune branza de burduf faramitata cu furculita si se amesteca repede în continuare pana branza se înglobeaza în malaiul copt. Împreuna cu branza se adauga si carnatii taiati foarte mic.

Optional se adauga ouale batute bine continuand sa amestecam pana cand acestea se înglobeaza în malaiul îmbunatatit, fara sa se faca "omleta".

Se adauga piper dupa gust.

Mod de servire: Se servesc calzi, de preferat, cu laptele batut Traditii din Romania, pentru a taia greata.

Secretul Bucatarului:

Adevarata savoare a mancarii sta în „prelucrarea” ei cu mainile goale. Puriceii sunt de fapt cocoloasele de mamaliga cu carne pe care le strangi între degete si le mananci.

Reteta traditionala ”Puricei” a fost oferita de Dolores Benezic, autor al blogului www.dollo.ro si preparata de Daimon Trattoria, în cadrul proiectului ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Reteta face parte din proiectul “Descopera traditiile culinare romanesti” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise