1)Pt. aluat:
Amestecã apa, untul, fãina si sarea.
Frãmântã bine.
Lasã sã odihneascã 10 min.Intre timp, unge formele cu unt.
2)Pt. cremã:
Fierbe laptele.
Separat amestecã cocosul, zahãrul si ouãle.Amestecã bine cu telul, apoi toarnã incet laptele fierbine.
In fiecare formã, se pune o bucatã de aluat(pe care l-am intins cu sucitorul, si am decupat rotunduri cu paharul), care se vor umple cu crema de cocos.Se dau la cuptor la 200ºC, pt. cca 30 min.
Reci se scot din forme, se servesc pudrate cu scortisoarã :)
Aceste "Queijadas" se fac de sute de ani,sunt originare din localitatea Sintra, cel mai des se fac cu brânzã proaspãtã sau urdã, de acolo si numele de "queijadas", vine de la "queijo" = brânzã.
Poftã bunã!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii