Se frământă un aluat din făină,untul bucăţele,ouă ,sare şi apă cât cuprinde.Se modelează o bilă care se înfăşoară în folie de aluminiu şi de se dă la rece mimim 30 min.
Acest tip de aluat pentru tartă se poate prepara şi cu câteva zile înainte,păstrându-se la frigider.
Ardeii se toacă julien ,brânza se rade pe răzătoarea mare,ouăle se bat bine,după care se adaugă iaurtul.
Se incinge cuptorul.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie de aluat subţire,cu care se îmbracă forma de tartă,rdicându-se pe margini.
Se presară brânza rasă,apoi feliile de ardei iar la final amestecul de ouă cu iaurt.
Se coace la foc mediu cca.45 min.până se rumeneşte.
Se serveşte călduţă,alături de un pahar de bere rece.
Desigur că puteţi îmbunătăţi reţeta punând şuncă,praz şi roşii,după preferinţă.Perfect pentru o cină în familie!
Bon appetit!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii