Raci fierti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Raci fierti

Ingrediente

  • - 1kg raci
  • - 1 ceapa
  • - 1 lingurita cimbru
  • - 5 catei usturoi
  • - 1 frunza de dafin
  • - 3-4 fire patrunjel
  • - 1 lingurita sare
  • - 5-6 boabe piper

Mod de preparare

Racii trebuie sa fie vii; Acestia se spala in mai multe ape si se scurg. Intr-o oala mare se pune numai atata apa cat ii acopera si o lingurita rasa de sare. Se pun cei 5 catei de usturoi, o linurita cimbru, o frunza de dafin, firele de patrunjel, o ceapa. Se fierb la foc iute. Cand clocoteste apa, se arunca inauntru racii vii, cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba numai 5 minute dupa ce au dat in clocot. Se racesc in apa in care au fiert. Se pot servi cu sos de soia si vin alb sau cu un sos de usturoi, zeama de lamaie, 1 anchois, ulei de masline si patrunjel tocat fin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise