Ingrediente
3 aripi de curcan, o radacina de morcov, o radacina de pastarnac, o radacina de patrunjel, o ceapa, 3 catei de usturoi, boabe de piper si ienibahar, o foaie de dafin, o lingurita de sare, o capatana de usturoi (pisat), sare si piper macinat
Dificultate: Redusa | Timp: 7h
6 voturi
Mod de preparare
-Se lasa la foc foarte, foarte mic. Strangem spuma, adaugam legumele si condimentele.
-Mereu avem grija sa strangem spuma si grasimea in timpul fierberii lente (dupa aproximativ 5-6 ore, verificam daca racitura e gata: carnea se va desprinde usor de pe oase, iar supa se va inchega imediat,daca luam cateva linguri deoparte si lasam la rece)
-Separam carnea de supa. Supa o strecuram, lasam sa se raceasca,dupa care strangem grasimea.
-Adaugam usturoiul pisat,condimentam dupa gust cu sare si piper.
-Carnea dezosata o asezam in castronele sau pe platouri.
-Strecuram supa si o turnam in vase peste carne.
-Lasam la rece.
Trebuie sa se inchege astfel incat sa putem rasturna vasul cu racitura si sa ramana intact.