autor:

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Prajitura Raffaelo

Autor: AlexandraGrigorescu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: AlexandraGrigorescu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2020

Ingrediente
BLAT :, 100 ml lapte, 3 oua, 120 gr zahar, 100 gr faina, 100 gr unt moale, 100 gr cocos, 1 plic praf copt, 1 esenta vanilie , sare, CREMA:, 250 gr mascarpone , 500 ml frisca neindulcita, 200 ml lapte cocos neindulcit , 200 ml lapte, 400 ml lapte condensat indulcit , 50 gr cocos , 20 gr gelatina , 2 foi de napolitana pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: se bat ouale cu zaharul spuma apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se da la cuptor la 180 grade pentru aprox 20 minute. Tava 35*25 cm.

Pentru crema: gelatina se hidrateaza in apa rece.

Se bate frisca neindulcita la mixer pana devine tare.

Separat se amesteca mascarponele cu laptele de cocos si laptele de vaca ( 3.5% grasime), apoi cu laptele condensat si gelatina hidratata si incalzita.

Frisca batuta se combina usor in amestecul obtinut si se pune totul in tava peste blatul racit si se da la frigider pentru 6 ore, in acest timp se pot macina foile de napolitanta pentru a le presara deasupra continutului ( dupa 1-2h de stat la frigider se pot presara). Dupa 6 ore se poate servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaelo" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • BLAT :
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 100 gr unt moale
  • 100 gr cocos
  • 1 plic praf copt
  • 1 esenta vanilie 
  • sare
  • CREMA:
  • 250 gr mascarpone 
  • 500 ml frisca neindulcita
  • 200 ml lapte cocos neindulcit 
  • 200 ml lapte
  • 400 ml lapte condensat indulcit 
  • 50 gr cocos 
  • 20 gr gelatina 
  • 2 foi de napolitana pentru decor

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu kiwi si jeleu din sirop mentolat de pin