autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Ragu de carne pe mamaliguta

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2018

Ingrediente
600-700 gr de carne de vita tocata, 1 ceapa mare taiata marunt, 2-3 catei de usturoi, 1-2 morcovi taiati cubulete, 1-2 foi de telina cu tija, patrunjel proaspat, 1-2 foi de dafin taiate marunt, 800 gr de rosii taiate cuburi., 1 pahar de vin rosu bun, 300 ml supa de pasare sau supa de legume-numai lichidul, 1/2 ardei iute taiat marunt., putina boia dulce si putin cardamon, ptr mamaliga 2-3 pahare de faina de porumb, sare, apa si ceaun de mamaliga

Dificultate: Redusa Timp: 3h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa care vom adauga carnea si amestecam pana isi schimba culoarea; adaugam vinul si lasam putin sa fiarba pana alcoolul dispare, adaugam condimentele si supa, usturoiul si lasam sa fiarba la un foc potrivit pana aproape sosul dispare sau este foarte concentrat. (aproximativ 3ore)

Cand carnea este aproape gata, punem apa la fiert ptr mamaliga si adaugam sare si, cand apa fierbe, turnam faina cernuta si amestecam pana facem o mamaliga buna, nu prea tare sa se poata intinde in farfurie.

Punem pe mamaliga o portie de ragu si servim cu castraveti murati.

Usor si gustos.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ragu de carne pe mamaliguta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

3h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 600-700 gr de carne de vita tocata
  • 1 ceapa mare taiata marunt
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 morcovi taiati cubulete
  • 1-2 foi de telina cu tija
  • patrunjel proaspat
  • 1-2 foi de dafin taiate marunt
  • 800 gr de rosii taiate cuburi.
  • 1 pahar de vin rosu bun
  • 300 ml supa de pasare sau supa de legume-numai lichidul
  • 1/2 ardei iute taiat marunt.
  • putina boia dulce si putin cardamon
  • ptr mamaliga 2-3 pahare de faina de porumb
  • sare
  • apa si ceaun de mamaliga

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Crispy cu orez