Reteta postata pe: 23 iunie 2018
Ingrediente
600-700 gr de carne de vita tocata, 1 ceapa mare taiata marunt, 2-3 catei de usturoi, 1-2 morcovi taiati cubulete, 1-2 foi de telina cu tija, patrunjel proaspat, 1-2 foi de dafin taiate marunt, 800 gr de rosii taiate cuburi., 1 pahar de vin rosu bun, 300 ml supa de pasare sau supa de legume-numai lichidul, 1/2 ardei iute taiat marunt., putina boia dulce si putin cardamon, ptr mamaliga 2-3 pahare de faina de porumb, sare, apa si ceaun de mamaliga
Dificultate: Redusa | Timp: 3h 20 min
Mod de preparare
Intai punem o cratita larga la incalzit cu putin ulei si cand uleiul este cald, adaugam treptat ceapa, morcovul si ardeiul iute, dupa care vom adauga carnea si amestecam pana isi schimba culoarea; adaugam vinul si lasam putin sa fiarba pana alcoolul dispare, adaugam condimentele si supa, usturoiul si lasam sa fiarba la un foc potrivit pana aproape sosul dispare sau este foarte concentrat. (aproximativ 3ore)
Cand carnea este aproape gata, punem apa la fiert ptr mamaliga si adaugam sare si, cand apa fierbe, turnam faina cernuta si amestecam pana facem o mamaliga buna, nu prea tare sa se poata intinde in farfurie.
Punem pe mamaliga o portie de ragu si servim cu castraveti murati.
Usor si gustos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ragu de carne pe mamaliguta" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate