Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune

Ramen este o specialitate japoneza, este considerata una dintre cele mai hranitoare si sanatoase supe din lume.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune

Ingrediente

  • Pentru supa 1:
  • 2 pulpe intregi de cocos am folosit eu, dar puteti sa folositi carne de porc sau vita, de buna calitate
  • 1 ceapa alba
  • 2 morcovi
  • jumatate de capatana de usturoi
  • Pentru supa 2:
  • supa 1 strecurata
  • 4-5 cm ghimbir
  • jumatate de caciulie de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos Worchester
  • Pentru toping:
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 3 ridichi
  • frunze de salata
  • 200 gr noodles
  • frunze proaspete de coriandru
  • fulgi de chili, piper, sare
  • oua(cate 1 ou de persoana)

Mod de preparare

Ramen este o specialitate japoneza, este considerata una dintre cele mai hranitoare si sanatoase supe din lume. O sa gasiti multe retete pe internet.Eu m-am inspirat cate putin din fiecare... Am avut o carne de buna calitate, cocos de tara,motiv pentru care am ales sa fac supa cu carne de cocos. Dar, se poate face cu oase de vita cu maduva, rasol sau oase de porc. Supa propriu zisa se face lent,unii zic ca in mai multe zile. Eu nu am atata timp la dispozitie, insa am un ajutor de nadejde in bucatarie. Multicookerul Crock Pot Express cu gatire sub presiune este ajutorul meu de nadejde. Il folosesc aproape de cate ori gatesc cate ceva. Pentru supa Ramen am procedat in felul urmator:

Se pune in cuva aparatului ingredientele de la Supa 1, plus 2,5 litri apa. Se pune capacul peste aparat, se inchide supapa de aburi.Din meniul aparatului se selcteaza functia Soup, cu durata de 1 ora, apoi tasta Start. Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, apoi se deschide capacul.Se strecoara supa intr-o craticioara, se adauga ingredientele de la Supa 2. Se pune supa limpede cu ingredientele mentionata la supa 2, in cuva aparatului. Se procedeaza la fel ca si la supa 1,se alege acelasi meniu, dar timpul de 20 minute.

Intre timp, cat supa fierbe a doua oara ne ocupam de restul ingredientelor...

Carnea se alege de pe oase, de pielita si grasime. Se taie julien morcovii si ridichile, ceapa verde in felii pe diagonala, salata spalata si taiata in fasii daca este prea mare, coriandrul taiat fin.

Fierbem ouale in asa fel incat galbenusul sa fie moale: din momentul in care incep sa fiarba 3 minute. Dupa care le punem in apa rece.

Punem o oala cu apa la fiert, adăugăm noodles și fierbem aproximativ 4 minute sau după indicațiile de pe pachet, strecuram și ii lăsam acoperiți.

Pentru asamblare supa Ramen:intr-un bol punem legumele, carnea, tăițeii, fulgii de chilli, piper după gust.Dupa ce am pus toate ingredientele, strecuram supa din nou si o turnam peste.Mai punem deasupra și oul fiert taiat in jumătate si servim supa fierbinte.Sa va fie de folos!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise