Rasol alb de porc cu ciuperci champignion

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Rasol alb de porc cu ciuperci champignion

Ingrediente

  • 1 1/2 ciuperci champignion.
  • 2 bucati de rasol alb de porc.
  • 2 cepe rosii.
  • 2 sau 3 linguri de ulei de masline presat la rece.
  • 5 cateii de usturoi(graunte de usturoi).
  • 2 linguri amidon alimentar.
  • sare,piper roz proaspat macinat,marar uscat,patrunjel uscat,vegeta fara sare(plafar bio).

Mod de preparare

Curatam ciupercile,rupem cotorul si apoi le spalam in cateva ape.Le punem la scurs.Curatam ceapa si o taiem cat se poate de fin,dupa care o calim in 2 linguri de ulei de masline.Mentionez ca nu prajesc ceapa,doar o calesc un minut,dupa care adaug rasolul alb taiat cubulete.Amestecam incontinuu,ca sa nu se prinda,dar si carnea isi mai lasa zeama.Punem si ciupercile pe care le rupem cu mana,sau le taiem.Deoarece ciupercile de data aceasta au fost mai mari,merg si rupte cu mana.Adaug o ceasca de apa,nu prea multa apa,deoarece ciupercile isi vor lasa destula zeama si 5 cateii de usturoi curatati si zdrobiti cu lama cutitului.Pun catelul de usturoi pe tocator si cu lama cutitului ii zdrobesc un pic.Asa pus usturoiul in mancare nu va produce rau la stomac(am retinut acest lucru de la Euforia cuisine).Bagam craticioara la cuptor,cel putin 40 de minute.Dupa 40 de minute,scot din sosul din craticioara.Incet si cu mare atentie punem intr-o cana 2 linguri de amidon alimentar,peste care venim cu cate putin sos,pana se va face ca o pasta.Mai adaugam sos pana se va face ca o smantana si il adaugam in craticioara,asezonam cu ce condimente dorim(sare,piper proaspat macinat,tarhon uscat,marar uscat,patrunjel uscat,etc),mai picuram inca o lingurita de ulei de masline presat la rece si bagam din nou la cuptor cratita,pentru inca 15 minute.Mancarea facuta la cuptor si la foc domol iese mai gustoasa.Servim cu o salata de gogosari sau de castraveciori.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise