Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata
Rasol de vita cu morcovi la cuptor in sos de bere neagra

Ingrediente

  • 1 rasol de vita
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 kg morcovi
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura concentrat de rosii
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 sticla bere neagra Staropramen
  • 300-400 ml apa sau supa de vita
  • 1 lingura unt
  • 1 praz
  • pentru garnitura:
  • 1 cutie paste proaspete

Mod de preparare

Rasolul de vita se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o tigaie mare, eu am folosit un wok, se pun 2 linguri ulei de masline. Cand uleiul s-a incins se pune rasolul si se prajeste pe toate partile, pana carnea capata culoare. Se pune rasolul intr-un vas termorezistent, in care urmeaza sa punem si celelalte ingrediente. In tigaia in care am prajit rasolul complectam cu inca 1 lingura ulei de masline si calim ceapa si usturoiul tocate marunt. Adaugam morcovii curatati si taiati in bucati mari de 2-3 cm. Lasam sa se caleasca pret de 2-3 minute, adaugam faina, concentratul de rosii si apa si inca un praf de sare si piper. Se adauga cimbru, patrunjel si foi de dafin, adica buchetul garni, eu nu am avut si am folosit mirodenii uscate. Se lasa sa dea in clocot si se adauga in vas peste rasolul de vita. In aceeasi tigaie am pus o lingura de unt si prazul taiat felii subtiri. l-am lasat sa se caleasca, l-am adaugat la celelalte, berea neagra, am agitat vasul in loc de a amesteca cu lingura si l-am dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 30-40 minute. Am scazut temperatura la 180 grade si am lasat la cuptor pentru inca 3 ore, la fiecare 30 minute scoteam vasul si-l agitam putin si am mai complectat cu 150 ml apa in ultima ora. Carnea trebuie sa fie frageda, bine patrunsa si sa se desprinda foarte usor de pe os.

Cum astfel de mancaruri noi nu le mancam cu paine ci cu o garnitura alaturi, am ales de data asta paste proaspete, pe care le-am fiert conform instructiunilor de pe ambalaj si le-am amestecat cu sos.

-daca folositi alta carne de vita si nu rasol, atunci inlocuiti apa cu supa de vita...rasolul are maduva si implicit mai multa grasime

-alegeti morcovi subtiri, aproximativ de aceeasi grosime

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise