autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 august 2010

Ingrediente
1 rata, 2 linguri miere, 1 lingurita melasa, 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie, ½ lingurita scortisoara macinata, sare de mare, 2 crengute de rozmarin, frunzele rupte apoi tocate marunt, 500 gr cartofi noi, decojiti, 375 ml vin rosu, 2 linguri dulceata de trandafiri

Dificultate: Redusa Timp: 1h 25 min

20 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190°C.
Intr-un bol se amesteca mierea cu melasa, uleiul de masline, scortisoara si 1 lingura sare de mare.Se unge rata cu acest amestec si se aseaza in tava.Restul de ulei de masline se amesteca cu rozmarinul tocat si 1 lingura sare de mare.Cartofii se aseaza langa rata si se stropesc cu amestecul cu rozmarin. Se da totul la copt timp de 1 ora, intorcand rata de cateva ori pentru a se rumeni uniform.
Intre timp vinul rosu se pune intr-o cratita pe foc potrivit impreuna cu dulceata de trandafiri.Se da intr-un clocot apoi se lasa sa fiarba 5 minute.
Dupa ce rata a stat 1 ora in cuptor, se scoate, se toarna peste aceasta si cartofi vinul rosu din cratita si se mai da la copt 15 minute, pana cand sosul a scazut putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata aromata in sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Camembert aromat la cuptor

Camembert aromat la cuptor

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Scoate branza din cutie si inlatura folia cu care este impaturita.Aseaza

3 voturi    6 comentarii
20 min
Sosuri
Pasta de leurda

Pasta de leurda

Spalam foarte bine toate frunzele, le rupem in doua si le punem in robot. Adaugam ardeiul iute curatat

17 voturi    9 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Straton , 15 mai 2014

    da este buna dar mai buna este rata cu sos de portocale

  • Dachman Laura

    Dachman Laura (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Melasa am cumparat-o de la un magazin de delicatese din Ungaria :)

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Super !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 august 2010

      Un deliciu!Felicitari!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 29 august 2010

      Am mâncat raţă chinezească, nu ştiu cum o fac, dar e foarte gustoasă. Unde ai gâsdit melasă?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 25 min

20 voturi

Ingrediente

  • 1 rata
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita melasa
  • 4 linguri ulei de masline cu aroma de lamaie
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • sare de mare
  • 2 crengute de rozmarin
  • frunzele rupte apoi tocate marunt
  • 500 gr cartofi noi
  • decojiti
  • 375 ml vin rosu
  • 2 linguri dulceata de trandafiri

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Dachman Laura (Chef de cuisine)

Melasa am cumparat-o de la un magazin de delicatese din Ungaria :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

15 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
File de Pangasius in crusta de faina de malai
Cookie Settings