autor:

Vekas

» » Mancaruri cu carne

Rata umpluta cu portocale

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2013

Ingrediente
50 g unt ,, 100 g jambon ,, sare, piper, , 4 portocale, , 1 catel de usturoi ,, 1 crenguta de cimbru ,, cateva fire de patrunjel verde, , miezul de la o felie de paine alba, inmuiata in lapte si stoarsa ,, 1 galbenus ,, ficatul si inima de la rata

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

1.Se curata rata de fulgi si intestine sau se cumpara o rata de la magazin.
2. Se curata portocalele si pulpa se taie cubulete, apoi se toaca ceapa, usturoiul, jambonul, ficatul si inima. Se amesteca cu restul ingredientelor pentru umplutura.
3.Se umple rata. Se coase cu grija deschizatura, se unge rata cu unt, se sareaza, pipereaza si se da la cuptor incins pana se patrunde si se rumeneste frumos.
4.Rata cu portocale se serveste cu crochete de cartofi, salata si un vin alb sec. Se orneaza cu felii de portocala.(90 minute)
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rata umpluta cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii

  • N. , 19 noiembrie 2020

    nu sunt destule detalii... cat o ti la cuptor..la cate grade?

  • Nelu Vizitiu , 06 decembrie 2014

    Foarte Buna.

  • Codorean Sonia , 26 februarie 2014

    Foarte Buna.

    • Codorean Sonia , 26 februarie 2014

      Multumesc pt. reteta.

    • Claudia Murariu , 08 februarie 2014

      Pofta buna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      De mult vreau sa gust aceasta combinatie, cu siguranta o bunatate.

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013

      Idee interesanta la punga, am preparat pui, gaina, curcan, dar rata sau gasca la punga, nu.E timpul sa incerc si eu....

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013

      Am pregatit si eu rata cu portocale dar la punga,voi incerca sa o pregatesc si dupa aceasta reteta ...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 50 g unt ,
  • 100 g jambon ,
  • sare
  • piper
  • 4 portocale
  • 1 catel de usturoi ,
  • 1 crenguta de cimbru ,
  • cateva fire de patrunjel verde
  • miezul de la o felie de paine alba
  • inmuiata in lapte si stoarsa ,
  • 1 galbenus ,
  • ficatul si inima de la rata

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

N.

nu sunt destule detalii... cat o ti la cuptor..la cate grade?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Soté de pui in sos de bere