Ingrediente
50 g unt ,, 100 g jambon ,, sare, piper, , 4 portocale, , 1 catel de usturoi ,, 1 crenguta de cimbru ,, cateva fire de patrunjel verde, , miezul de la o felie de paine alba, inmuiata in lapte si stoarsa ,, 1 galbenus ,, ficatul si inima de la rata
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
6 voturi
Mod de preparare
2. Se curata portocalele si pulpa se taie cubulete, apoi se toaca ceapa, usturoiul, jambonul, ficatul si inima. Se amesteca cu restul ingredientelor pentru umplutura.
3.Se umple rata. Se coase cu grija deschizatura, se unge rata cu unt, se sareaza, pipereaza si se da la cuptor incins pana se patrunde si se rumeneste frumos.
4.Rata cu portocale se serveste cu crochete de cartofi, salata si un vin alb sec. Se orneaza cu felii de portocala.(90 minute)
Pofta buna!
Codorean Sonia , 26 februarie 2014
Multumesc pt. reteta.
Claudia Murariu , 08 februarie 2014
Pofta buna!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013
De mult vreau sa gust aceasta combinatie, cu siguranta o bunatate.
Vekas (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2013
Idee interesanta la punga, am preparat pui, gaina, curcan, dar rata sau gasca la punga, nu.E timpul sa incerc si eu....
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2013
Am pregatit si eu rata cu portocale dar la punga,voi incerca sa o pregatesc si dupa aceasta reteta ...