autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Ratatouille de ardei (reteta franceza)

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 25 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 25 martie 2011

Ingrediente
(pentru 2 persoane) :, 3 ardei mari (unul rosu, unul galben si unul verde) sau 5-6 mici, , 4-5 catei de usuroi, , 2 cepe, , 1 lingura Herbes de Provence, , cateva frunze de busuioc verde, , 2 linguri ulei de masline, , o frunza de dafin, , 2 rosii facultativ.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

12 voturi

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala, se taie ceapa julien, ardeii se taie in bucati mai marisoare. Se incinge uleiul intr-o cratita si se pune ceapa si usturoiul ca calit, dar foarte putin, dupa care se adauga ardeii. Se soteaza repede si daca se doreste se pot adauga rosiile curate de coaja si taiate in cuburi mici. Se adauga frunza de dafin si ierburile de Provence. Se lasa sa se patrunda legumele la foc mic, dar sa nu se inmoaie prea tare. Se serveste fie calda, fie rece, cu frunze de busuioc tocate, ca garnitura sau simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratatouille de ardei (reteta franceza)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
CARTOFI CROCANTI

CARTOFI CROCANTI

Cartofi se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mai mari, se spala si se pun la fiert in

4 voturi    0 comentarii
30 min
Retete vegetariene
Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Rulouri de vinete umplute cu branza cremoasa si sos de ciuperci si smantana

Ciupercile se feliaza si se calesc usor in unt la foc mic . Se adauga smantana, nuca muscat, sare

2 voturi    0 comentarii
1h
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2011

    Delicios si apetisant!*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 26 martie 2011

    Un deliciu!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 martie 2011

    Excelent:)

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 25 martie 2011

      Yamy yamy...o bunatate si ce bine arata :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

12 voturi

Ingrediente

  • (pentru 2 persoane) :
  • 3 ardei mari (unul rosu
  • unul galben si unul verde) sau 5-6 mici
  • 4-5 catei de usuroi
  • 2 cepe
  • 1 lingura Herbes de Provence
  • cateva frunze de busuioc verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • o frunza de dafin
  • 2 rosii facultativ.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    4 comentarii
20 min
Supe de carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicios si apetisant!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei pane cu salată verde