Ravioli cu umplutura de peste

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Ravioli  cu umplutura de  peste

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 9 oua-6 intregi si 3 galbenusuri)
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • apa -depinde de consistenta pastei
  • Pt umplutura
  • 600g merluciu
  • 300g creveti
  • 400g cartofi
  • sare,piper,patrunjel,usturoi un catel,2-3 filete de hamsii sarate,
  • 2 oua
  • parmezan cam 50g

Mod de preparare

Pregatim pasta,amestecam toate ingredientele si framantam totul pana la incorporarea ingredientelor,cam 10-15 minute;

Lasam pasta la \'\'odihnit\'\'si pregatim umplutura;

Pestele il fierbem sau il coacem in vaporiera,la fel procedam si cu crevetii;

Cartoful curatat de coaja si taiart cuburi il fierbem cam 14 minute,dupa care il presam facand un piure;

Intr-o tigaie calim usturoiul in ulei,adaugam hamsiile,patrunjelul,pestele fiert dar scurs,calim totul bine ,omogenizam in robotul de bucatarie,si-l amestecam cu piureul de cartof,omogenizam totul,adaugam ouale intregi,parmezanul si lasam compozitia la racit;

Intre timp intindem pasta(eu dispun de-.o masina speciala pt pasta si de forma de ravioli,deci nu-mi vine ft greu),intindem pasta mai subtire,facem gramajoare miciu de compozitie,deasupra asezam o alta foaie,care sa o acopere bine pe cea de dedesupt,iar cu ajutorul unri rotele de taiat pasta sau pizza,dam forma dorita raviolului,nu inainte de-a presa cu degetele,inconjurul umpluturii;

Este un procedeu destul de lung dar merita efortul;

Raviolii obtinuti se pot gatii imediat sau se pot congela;

Eu ii gatesc cu un suc ft simplu.pregatit asa,masline,capere,basilico si rosii proaspete!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise