Red velvet cake

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Red velvet cake

Ingrediente

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 450 g zahar
  • 275 g unt
  • 3 oua
  • 1 si 1/2 lingurita cacao
  • 1 si 1/2 lingura colorant gel rosu
  • 240 g iaurt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura otet
  • Crema:
  • 250 g crema de branza
  • 250 g mascarpone
  • 75 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lingurite coaja de portocala rasa
  • 2 linguri lichior/ suc de portocale
  • Decor:
  • 100 g afine
  • 100 g coacaze rosii
  • 6 capsuni

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 180 gr C.

Tapetam cu hartie de copt o tava cu peretii detasabili cu diametru de 24 cm.

Vom coace pe rand 2 blaturi.

Cernem faina si o amestecam cu sare.

Amestecam bine colorantul cu cacao si 2 linguri de iaurt pana se formeaza o pasta si dam deoparte.

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul pana ce compozitia capata o consistenta cremoasa.

Adaugam ouale pe rand, mixand dupa fiecare.

Adaugam alternativ faina si iaurt, amestecand bine cu o spatula.

Incorporam colorantul si apoi stingem bicarbonatul cu otet intr-o cescuta si adaugam repede in compozitie.

Omogenizam bine compozitia si punem jumatate in tava tapetata cu hartie de copt, niveland cu o spatula.

Dam la cuptor pentru 35-40 minute. Daca o scobitoare introdusa in blat iese curata, putem scoate tava din cuptor. Blatul se lasa la racit.

La fel procedam si cu cealalta jumatate din compozitia pentru blat, astfel vom obtine cele 2 blaturi.

Pentru crema puteti folosi doar crema de branza (inlocuiti 250 g mascarpone cu aceeasi cantitate de crema de branza).

Mixam untul la temperatura camerei cu crema de branza si mascarpone.

Adaugam zaharul, coaja si lichiorul/ sucul de portocale.

Dupa ce blaturile s-au racit (veti vedea ca nu va fi necesar sa le indreptati cu cutitul, ele ies perfect drepte, fara bolta), aranjam pe un platou primul blat, adaugam crema si jumatate din fructele spalate.

Punem cel de-al 2-lea blat deasupra cu foarte mare grija sa nu se rupa, adaugam crema si ornam cu restul de fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise