Prin noiembrie se macina merele si se pun in butoaie si se lasa la fermentat pana primavara.
Cand a inflorit marul ducem merele macinate(borhotul)la cazan.
Din borhotul fiert in cazan rezulta o tuica de 25-28 de gr(ciusla).Dupa ce sa terminat tuica slaba(ciusla)se mai da la fiert o data la cazan.Din fierberea ciuslei iese jinarsul de Bistrita care are grade de la 52 pana la 56 dupa pofta si putere .
Jinarsul fiert la cazan:
Itr-un vas se pune 7-8 linguri de zahar si 2 linuri de ghimen.Vasul se pune pe jarul de sub cazan si se tine pana se caramelizeaza zaharul.Jinarsul se combina cu apa in raport de 1/1 (daca de peste 54gr se pune mai putin jinars)si se toarne peste zaharul caramelizat si se lasa pe jar pana da in clocot.
Final:
Cand clocoteste se tine vasul de coada si se rastoarna putin ca bautura se se aprinda9flambeze).Se scoate de pe jar si se stinge cu un simplu suflu.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii