1394
retete

Alte sectiuni
  • Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

    Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod de preparare: Pilaful: Se pune apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga legumele taiate grosier.

    4 comentarii

  • Supa crema cu varza de Bruxelles

    Toate legumele curatate, spalate, taiate, verzele curatate de frunzele galbene, se pun intr-un vas cu apa cat sa le acopere si putina sare pe foc si se lasa la fiert 40 min, la foc mic. Dupa ce totul este fiert, se strecoara fara sa se arunce apa, se

    0 comentarii

  • Orez cu rosii deshidratate si ciuperci in sos de zacusca

    Spălăm orezul și îl lăsăm în apă rece, până pregătim restul ingredientelor. Curățăm, spălăm și tocăm legumele în cuburi, respectiv, rondele. Desfacem zacusca si aducem restul ingredientelor pe masa de lucru. Punem

    0 comentarii

  • Ardei umpluti cu crupe si hribi - reteta de post

    Se curata ceapa si se mixeaza, se adauga hribii mixati, morcovul mixat, orezul, crupele spalate cu apa rece, sare dupa gust, ierburile aromate,(cimbrisor, rozmarin, maghiran), boiaua de ardei, pasta de tomate si se omogenizeaza compozitia. Se scot cotoarele

    0 comentarii

  • Sarmale in varza dulce, cu orez, ciuperci si fructe uscate

    Se căleşte ceapa tocată mărunt în puţin ulei încins, se adaugă morcovul ras, sarea, ciupercile spălate, curăţate de pieliţă şi tăiate marunt, care îşi vor lăsa sucul, apoi şi orezul spălat bine, se acoperă cu apă

    4 comentarii

  • Bors de cartofi

    Am curățat si tăiat legumele, apoi le-am pus într-o oala la fiert, întâi ceapa, ardeii, morcovul si rădăcina de pătrunjel, iar dupa ce s-au inmuiat puțin, am adaugat rosiile si cartofii. Dupa ce s-au fiert, am adaugat bors cam

    1 comentariu

  • Zacusca cu ciuperci

    Se spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala de inox la foc mic si se lasa sa fiarba usor timp de o ora. Se adauga putina sare. Dupa 30 de minute, se adauga 300 ml ulei si se lasa sa fiarba

    0 comentarii

  • Tocana de legume cu orez

    Pentru ca e sezonul legumelor si perioada perfecta pentru a ne umple camara cu bunatati de tot felul, am pregatit aceasta tocana de legume foarte gustoasa. Ceapa se curata si se taie solzisori. Se pune la calit in ulei intr-o cratita larga. Se adauga

    0 comentarii

  • Tocana de legume cu orez pentru iarna

    Legumele se curata si apoi se spala. Ceapa se taie julien, morcovii, patrunjelul si telina se dau pe razatoarea mare. Ardeii se taie felii subtiri si se calesc cu putina sare pana se inmoaie. Eu am calit ceapa separat, iar morcovii si patrunjelul impreuna

    1 comentariu

  • Zacusca de vinete si ardei

    Se coc vinetele, se lasă la scurs şi răcit, se curăţă. Se coc ardeii. Pe măsură ce se înnegresc, se iau şi se depozitează într-un vas adânc, se presară peste ei sare grunjoasă, apoi se acoperă cu un capac, pentru a se

    2 comentarii

  • Stir Fry VitAsia cu legume si taitei de sticla

    Desfacem conserva de legume asiatice (contine muguri de fasole mung, muguri de bambus, ciuperci Mu-err, mini stiuleti de porumb si morcovi), punem legumele intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga. Taiem fasii ceapa si celelalte legume, ardeiul iute

    0 comentarii

  • Supa crema de dovlecei

    Este o reteta de post super, super gustoasa si sanatoasa! Legumele curatate, spalate, taiate, se pun in oala pe fo,c cu apa cat sa le cuprinda, putina sare si se lasa la fiert 30 min. Dupa acest timp, se rastoarna in blender, se paseaza bine, pentru o

    0 comentarii

  • Supa de legume cu lapte de caju-reteta de post

    Se toaca toate legumele si se pun la fiert cu apa si sare. Cand sunt fierte, se mai potriveste de sare si se opreste focul. Nucile caju se pun la robot cu apa si se mixeaza bine pana se obtine o smantana consistenta care se adauga peste supa obtinut;

    0 comentarii

  • Chiftele din cartofi noi cu marar

    Se curata cartofii, se fierb, se sfarama cu furculita, se adauga peste ei ceapa tocata, usturoiul tocat, prazul tocat, legatura de marar, piperul macinat, sare, turmeric, faina de grau si se omogenizeaza compozitia. Intr-o tava se pune hartie de copt,

    0 comentarii

  • Ciuperci cu usturoi-reteta de post

    Se curata ceapa, se toaca si se prajeste in ulei de masline pana cand devine aurie, se pun ciupercile crude taiate felii, se adauga putina sare, se amesteca usor pret de cateva minute pana lasa zeama, se pune capac si se fierb in zeama lor pret de 15 minute,

    0 comentarii

  • Briose cu ciocolata (GlutenFree)

    Mod de preparare: 1. Încălzește cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Într-un vas pune făina fără gluten, bicarbonatul, cacaoa, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu și le amesteci. 3. Într-un bol pui zahărul brun, adaugi sucul de

    0 comentarii

  • Placinta cu dovleac

    Aluatul: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se incorporeaza faina cat cuprinde si amestecam bine sa nu se mai lipeasca de maini. Aluatul astfel rezultat se pune intr-un castron invelit cu folie alimentara si il punem la frigider pentru 3-4 ore. In

    0 comentarii

  • Chec de post in trei culori

    Într-un castron se adauga toate ingredientele, zahărul, uleiul, apa, făina, praful copt, zahărul vanilinat şi mixăm toate ingredientele până obținem o compoziție omogenă. Apoi împățim compoziția în 3 părți egale. În

    0 comentarii

  • Supa crema cu spanac

    Taiem ceapa si usturoiul julienne si le calim in ulei de masline, atat cat sa se inmoaie. Punem bulionul si mai lasam la calit 2-3 minute. Dovlecelul, cartofii si morcovul se curata si se taie grosier, apoi se adauga peste ceapa. Punem apa atat cat sa

    0 comentarii

  • Pateuri cu branza vegetala

    Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam apa pana se formeaza un aluat fraged pe care il lasam sa se odihneasca jumatate de ora. Pregatim umplutura Intr-un bol

    0 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.