1355
retete

Alte sectiuni
  • Mancare de fasole verde de post

    Intr-un vas mai mare punem fasolea la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute. Intre timp curatam ceapa si o taiem marunt, iar 1 catel de usturoi il strivim cu un cutit. Intr-o tigaie punem uleiul si calim ceapa cu ustuoiul cateva minute, peste adaugam

    0 comentarii

  • Ardei umpluți cu orez și legume - de post

    Pentru că suntem în postul Sfintei Maria, mâncărurile din această perioadă vor fi de post așa ca și această bunătate de ardei umpluți. Spălăm bine ardeii și cu un cuțit subțire și ascuțit îndepărtăm codița. Îi spălăm și înăuntru

    0 comentarii

  • Conopida gratinata cu sos de brocoli

    Desfacem in buchetele conopida si brocolii si le punem in doua vase separate in apa rece cu bicarbonat ( la un vas cu apa de 3 litri pun 1 lingurita de bicarbonate de sodiu) . Pe foc punem in doua vase apa la fiert . Cand fierbe apa punem sare. Intr-un

    0 comentarii

  • Ciorba de legume

    Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie rondele, la fel si pastarnacul. Radacina de telina se

    0 comentarii

  • Curry vegan de legume

    Fierbem orezul in apa cu putina sare si curry, conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp taiem bucatele legumele si le calim intr-o tigaie adanca cu o lingura de ulei. Cand s-au calit, adaugam laptele de cocos si condimentele si mai lasam sa fiarba

    0 comentarii

  • Mancare de urzici cu orez si ciuperci

    Curatam urzicile si le spalam in mai multe ape in felul urmator : le punem in chiuveta plina cu apa si le luam cu mana scurgandu-le de apa astfel incat daca exista pamant sa ramana la fund. Se pun in jumatate de cratita cu apa si sare care a dat in clocot,

    0 comentarii

  • Dovlecei prajiti

    Dovlecelul se curata de coaja, apoi il taiem felii si presaram cu sare. Lasam 20 minute apoi scurgem zeama formata Feliile de dovlecel se tamponeaza cu un servet uscat si se trec prin faina amestecata cu gris, le lasam 10 minute si apoi

    0 comentarii

  • Paste de orez cu legume

    Legumele le curatam de coaja si razuim pe razatoarea mica morcovul si zuchini.Apio si ceapa le tocam cu un cutit cat de mici doriti. Punem pe foc intr-o oala 1.5 litri de apa si o lingura de sare . Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba . Incingem

    0 comentarii

  • Mancare de stevie cu orez si leurda

    -Se alege ștevia, se păstrează numai frunzele sănatoase, se înlătură codițele groase și se spală în cât mai multe ape. -Se pune pe foc un vas mai mare cu apă, iar când apa clocotește se introduce ștevia care se opărește

    1 comentariu

  • Prajitura de post, cu suc de rosii

    Foile: Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi si cu sucul de rosii. Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie, il adaugam si pe acesta. Punem esenta de vanilie, zaharul vanilat, apoi faina cernuta, treptat. Amestecam cat putem cu o lingura,

    0 comentarii

  • Budinca de tapioca cu fructe de padure si lime

    Perlele de tapioca le-am spalat in multa apa rece . Intr-o oala am pus 700 ml apa rece si perlele de tapioca in ea. Am lasat pe foc mic sa fiarba cam 5 minute. Dupa cele 5 minute am strecurat perlele de tapioca si le-am clatit putin sub jet de apa rece.

    0 comentarii

  • Clatite de post

    Amestecam toate ingredientele in afara de ulei. Daca vi se pare gros aluatul mai adaugati putina apa. Acoperim cu un prosop si lasam 10 minute. Punem ulei in tigaie de teflon sa se ncinga si cu polonicul punem compozitie, prajim pe ambele parti. Punem

    0 comentarii

  • Supa crema de legume cu nuci si migdale

    Pregatim legumele : -brocolii il desfacem in buchetele si il punem in apa rece . -morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul le curatam ,spalam si taiem in bucati (cu cat vor fi bucatile mai mici cu atat se vor gati mai repede ) Intr-o oala punem apa

    0 comentarii

  • Supa de fasole

    Punem fasolea la inmuiat 2-3 ore sau de pe o zi pe alta. Punem la fiert pentru 20 minute dupa care schimbam apa.Curatam, spalam si taiem ceapa , morcovii si telina. Spalam dovleceii si ii punem in blender ii facem crema. Adaugam legumele peste fasole si

    0 comentarii

  • Mancare de bob cu prajeala

    Bobul uscat se pune in apa rece si se lasa sa se umfle peste noapte. A doua zi, se indeparteaza coaja bobului cu ajutorul unui cutit mic si, eventual, gargaritele sau alte stricaciuni. Se spala, se scurge de apa si se pune la fiert in apa curata cu

    0 comentarii

  • Placinta cu mere, de post

    Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand mai intai in castron, apoi pe masa de lucru o coca buna de intins si nelipicioasa. Se formeaza o bila din aluat, se unge masa de lucru

    0 comentarii

  • Icre de fasole

    Fasolea se alege (sa nu fie boabe stricate), se spala in doua-trei ape, apoi se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa fasolea sa se umfle cel putin o ora. Dupa aceea,

    0 comentarii

  • Prajitura cu mere si nuci, de post

    Dupa ce merele au fost curatate de coaja, cotor si seminte, spalate si rase, iar nucile sparte, curatate si taiate grosier, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Intr-un castron mare se pun toate ingredientele in ordinea in care au fost prezentate

    0 comentarii

  • Mancarica de linte cu morcovi

    Nu-i nevoie să înmuiați lintea inainte. Spălați-o bine in apa rece. Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie adanca și se prăjește ceapa și usturoiul tocat . Se adauga rondelele de morcovi si lintea verde. Revenim timp

    1 comentariu

  • Piure de dovleac de post

    Pregătiți piureul de dovleac: Se curata de coaja dovleacul, cartofii si morcovul. Se taie cubulete. Le punem in oala minune, le acoperim cu apa, punem sare si fierbem 10-15 minute de cand incepe sa suiere. Scurgem legumele (pastram apa ). Mixam

    1 comentariu

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: