Blat:
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare dupa care incorporam treptat faina si cacaoa amestecand de jos in sus. Impartim compozitia obtinuta in 3 parti egale si coacem foile pe rand, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 15 minute. Lasam la racit.
Crema:
Amestecam cele 2 linguri zahar cu amidonul.
Adaugam 100 ml lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie omogena, fara cocoloase.
Restul de lapte se pune intr-o cratita, se adauga ciocolata alba si se incalzeste pana se topeste ciocolata. Dam focul la minim si adaugam amestecul de amidon, amestecand mereu pana se ingroasa.
Lasam la racit.
Mixam untul moale, la temperatura camerei, cu zaharul pudra si adaugam in crema de lapte cu amidon, cate putin.
Crema astfel obtinuta o impartim in 3 si o repartizam intre blaturile pe care le insiropam putin, cu sirop.
Sirop:
Dizolvam zaharul in apa, apoi punem si lichiorul de ciocolata.
Taiem prajitura in romburi pe care le ornam cu 50 g ciocolata de lapte topita.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii