Ingrediente
2 dovlecei potriviti, 500g carne de porc, 3-4 fire ceapa verde, 1 legatura marar, 1 ou, sare, piper macinat, , Mai avem nevoie, ulei pentru prajit, faina, 2 oua mici
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
6 voturi
Mod de preparare
Taiem dovleceii in rondele de circa 1 cm inaltime.
Indepartam,folosind un cutit,miezul dovleceilor.
Carnea tocata o amestecam cu ceapa si mararul taiate marunt.
Incorporam oul,adaugam sare si piper dupa gust si amestecam bine.
Formam bilute din carnea tocata si umplem fiecare rondea.
Apasam usor cu palma pentru aplatizare.
Dam rand pe rand fiecare rondea de dovlecel umpluta prin faina.
Scuturam pentru a indeparta surplusul de faina sI dam apoi prin ou batut .
Incingem bine ulei intr.o cratita si prajim rondelele de dovlecei.
Cand sunt gata facute si rumene scoatem rondelele de dovlecel pe un prosop absorbant.
Se pot servi atat calde cat si reci acompaniate de mujdei de usturoi sau iaurt rece.