Ingrediente
aluat de clatite mai gros (pentru post faceti aluatul din apa minerala, un praf de sare, faina), mere, scortisoara, zahar pudra, 2-3 pliculete zahar vanilat
Dificultate: Redusa | Timp: 20 min
53 voturi
Mod de preparare
Aluatul de clatite se face mai vascos sa se poata prinde de rondelele de mere.In aluat se pune scortisoara si 2-3 pliculete de zahar vanilat.Intotdeauna cand faceti aluatul de clatite puneti in castron mai intai faina,sarea,oul si apoi apa minerala,laptele -depinde daca faceti un aluat de post sau nu,asa nu se vor forma cocoloase si aluatul de clatite se lasa 15min-20 min la frigider.Astfel se fac mult mai bine .
Se introduc rondelele de mar in aluat,apoi se introduc imediat in uleiul incins si se prajesc pe ambele parti.Dupa prajire se dau prin zahar pudra.
Este un desert racoros,fin si dietetic.Pentru cei care sufera de diabet este un desert bun ,dar nu se foloseste zahar.
Se mai poate servi alaturi de inghetate sau de alte creme.
Stefana (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2011
Arata bine, trebuie incercat........................
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
Sunt delicioase Tatiana...incearca-le cat mai repejor...
tatiana (Chef de cuisine) , 13 iulie 2011
Trebuie, neaparat, sa pregatesc si eu, m-ai incitat.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010
Multumesc...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010
Foarte bune, am postat inca un coment, care vad ca nu este!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010
Foarte bune!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010
Multumesc...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010
Delicioase
maria mihalache , 15 ianuarie 2010
Interesanta reteta.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010
Multumesc...
mac myra (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010
Foarte bune,imi plac la nebunie.....
iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010
Interesant si original!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010
Multumesc...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009
Superba prezentarea,nota 10 cu felicitari.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 iulie 2009
Multumesc mult pentru aprecieri ...
Alina (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009
Merita incercat !!!
Czompa (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009
Imi place orice reteta cu mere. Cred ca sunt tare bune. Trebuie incercate.
vera (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009
Ft buna reteta, eu nu pun zahar si scortisoara, si poate acompania friptura de porc, dar merg bine ca dulce, simple si bune!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 17 iulie 2009
Cred ca e bun...