Rosii in bulion fara conservant

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Rosii in bulion fara conservant

Ingrediente

  • 12 kg de rosii
  • 12 lingurite cu varf de sare
  • 12 lingurite de zahar

Mod de preparare

Imi place sa pun si rosii in bulion, cu totul, doar decojite, pentru ca sunt foarte bune la gatit, nu doar bulionul. Am cumparat rosii de gradina foarte mari si bine coapte, ca sa termin mai repede cu decojitul. :) Dar sunt bune si mai mici.

Cine vrea poate adauga si alte condimente, dupa gust.

Spalati rosiile si crestati-le, doar putin la coaja, in varf, apoi puneti-le pe rand la oparit in apa clocotita cam 1-2 minute.

Dupa ce s-au racorit, curatati pielita si la cotor, acolo, daca sunt mai micute le lasati intregi, daca sunt mai mari le puteti taia in bucati. Puneti-le pe toate intr-o oala, la foc mic, pana lasa zeama.

Puteti pune sub oala o placa de fonta sau o tabla mai groasa, ca sa nu se prinda. Adaugati sarea, zaharul si condimentele si fierbeti-le vreo 30 de minute. Intre timp, pregatiti o cratita in care puneti un prosop de bucatarie, borcanele curate si uscate, apoi apa, pe langa borcane, si asezati-o la incins, la foc foarte mic, pana se infierbanta borcanele. Cu un polonic umpleti-le bine cu rosii si sucul lasat, apoi strangeti foarte bine capacele, luand fiecare borcan in mana, cu un stergar uscat. Dupa ce le-ati strans bine duceti-le pe rand la cuibul de perne pentru sterilizat.

Lasati-le la sterilizat pana a doua zi si sunt gata de pus in camara. O sa va prinda foarte bine la iarna. Daca nu vreti, cumparati pasta de rosii si ati scapat. :) Dar nu-i totuna cu ce ai pus tu cu mana ta, unde stii ce si cum ai facut, nu-i asa?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise