Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht bandora” -specific tarilor arabe

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht  bandora” -specific tarilor arabe

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -5 rosii mari
  • -200 gm carne de vita macinata
  • -1 ceapa de marime medie
  • -2 ligurite condiment pentru chiftele( coriandru,fenicol,piper alb,usturoi,menta,maghiran,ghimbir)
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -1 lingura semite de pin( l.araba-snobar)
  • -2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi.

Se incige uleiul de masline si se prajesc semitele de pin pana iau o culoare aurie; se scot intr-un bol.

Se caleste ceapa taiata marunt in ulei si se prajeste 2-3 minute apoi se adauga carne macinata de vita si se prajeste pana isi schimba culoarea.

Se adauga rosiile taiate , condimentele si semitele de pin ; se acopera si se fierb la foc mic 15 minute.

Se servesc cu garnitura de orez sau lipie araba.

Este o mancare care se serveste in toate restaurantele cu profil arab.

De data aceasta eu am facut dovlecei umpluti cu carne si mi-a ramas plus de umplutura; am folosit plusul de carne la prepararea acestei mancari pe care am servit-o la cina.

Este o mancare gustoasa si foarte rapida cand esti in lipsa de timp sau daca ti-a ramas plus de carne toccata de la alte mancaruri.

Numele din limba araba se traduce “ tigaie de rosii”.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise