Rotolo di ricotta e spinaci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Rotolo di ricotta e spinaci

Ingrediente

  • Ingrediente paste:
  • - 200 gr faina
  • - 2 oua
  • - apa
  • - un praf de sare
  • Ingrediente umplutura:
  • - 500 gr ricotta
  • - 200 gr spanac
  • - 1 ou
  • - 50 gr parmezan
  • - 50 gr unt
  • - 1 ceapa mica
  • - busuioc
  • - nucsoara
  • - sare si piper
  • Ingrediente sos:
  • - 200 gr unt
  • - 100 gr parmezan
  • - salvie

Mod de preparare

Prima data vom opari spanacul cateva minute, o tocam marunt si o lasam sa se scurga bine de zeama pe care o lasa.

Pentru aluatul de paste procedam ca la taiteii de casa si anume: amestecam faina cu ouale si putina sare, dupa care incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen. Adaugam atata apa cat sa fie aluatul elastic si usor de modelat. Intindem cu sucitoarea si insistam pana obtinem o foaie putin mai groasa decat cea pe care o facem pentru taitei. Aproximativ cum sunt foile de lasagna din comert.

Ceapa o tocam marunt si o calim in untul incalzit in prealabil pana devine sticloasa. Intre timp amestecam ricotta cu oul, parmezanul ras, sare si piper dupa gust, putin busuioc si nucsoara. Adaugam si ceapa calita si racita si amestecam bine. Stoarcem foarte bine spanacul si-l incorporam in amestecul de ricotta.

Intre timp punem o oala cat mai incapatoare (ca si latime nu neaparat adancime) cu apa si putina sare la fiert.

Intindem in strat uniform aceasta compozitie pe foaia de aluat, lasand 1-2 cm liberi pe margine pentru a nu iesi umplutura pe margini.

Rulam aluatul cat mai strans, inchidem marginile celor doua capete (ca ambalajul la bomboane), asezam rulada pe un prosop de bucatarie, pe care l-am spalat cu o zi inainte in apa cu putin otet (atentie sa nu folositi detergent, sapun, limpezitor, etc) si legam capetii cu o sfoara.

Daca este prea lunga rulada si nu incape in oala o indoiti usor cat sa incapa.

Cand incepe sa fiarba apa asezam rulada in oala si lasam sa fiarba 30-35 minute. Dupa acest timp scoatem rulada, o despachetam si o taiem in felii de aprox 4-5 cm. Asezam feliile de rulada intr-o tava termorezistenta

si turnam peste ele sosul obtinut astfel: topim untul, adaugam parmezanul ras si salvie proaspata tocata marunt sau uscata. Radem si deasupra putin parmezan si dam la cuptorul preincalzit circa 15 minute.

Se servesc calde...o nebunie, belive me! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise