Mod de preparare rubarba :
Taiati tulpinile de rubarba fasii scurte si puneti-le intr-o cratita ,impreuna cu zaharul brun,coaja si sucul de la portocala .Adaugati putina apa, vaniliile si puneti cratita la foc mare . Cand lichidul incepe sa clocoteasca, micsorati flacara si lasati cratita la foc mic 10 minute sau pana se fragezeste rubarba . Luati cratita de pe foc si lasati-o sa se raceasca bine.
Intre timp preparati crema custard .
Puneti intr-o cratita cu fundul gros laptele ,smantana ,1 lingura de zahar tos si lasati-le sa dea in clocot . Intre timp , bateti cu un tel galbenusurile si restul de zahar intr-un bol mare, pana obtineti o compozitie omogena si cremoasa.Chiar inainte ca laptele cremos sa dea in clocot ,luati-l deoparte si turnati-l in compozitia de ou cu zahar,amestecand continuu cu telul ; adaugam si vanilia .Strecurati amestecul in cratita si puneti-o la foc mic. Amestecati constant cu o lingura de lemn ,pana cand crema se ingroasa suficient incat sa ramana pe lingura ; nu o tineti prea mult pe foc pentru ca se va inchega.Turnati-o intr-un bol racit si lasati-o sa se raceasca,amestecand din cand in cand, ca sa nu formeze o coaja.
Cand este gata de servire ,introduceti trei sferturi din rubarba racita in crema rece. Puneti o lingura de rubarba in fiecare pahar de servit si turnati deasupra crema de lapte .Adaugati restul de rubarba peste crema si serviti .
Pofta buna la o noua reteta marca Gordon Ramsay ! :)
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii