Este o retetã simplã dar parfumatã si plinã de savoare.
Am folosit suc natural din portocale locale dulci ( algarvias) zemoase , foarte bogate în vitamina C. Dupã ce am pregãtit sucul, am profitat sã rad si coaja.
1)Într-un vas se amestecã zahãrul cu fãina, coaja de portocalã si sucul.
2)Adaugã ouãle întregi si bate bine pânã se topeste zahãrul.
Topeste untul în microunde sau bain-marie si adaugã peste crema de ouã. Amestecã bine.
3)Unge o formã rectangularã cu unt si tapeteazã cu hârtie de copt, unge din nou cu unt.
Toarnã crema de ouã.
4) Dã la copt pt. cca. 20 min. la 180ºC.
Verificã cu ajutorul scobitori când sa copt si scoate din cuptor.
5)Întoarce rulada cu multã grijã peste un prosop de bucãtãrie tapetat cu zahãr.
Aveti multã grijã pt. cã aceastã ruladã este moale, poate noi români am putea-o numi " Omletã de portocale" :))
Ruleazã încet torta cu ajutorul prosopului si lasã sã se rãceascã.
6)Decoreazã cu coajã rasã de portocale si felii.
Excelentã ca gustare alãturi de o ceascã de ceai sau ciocolatã caldã.
Poftã bunã!
www.cozinhaderamona.blogspot.com
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii