Rulada Andreea

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Rulada Andreea

Ingrediente

  • Foaia de rulada: 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, esenta de vanilie
  • Crema: o budinca de ciocolata, 1 lingura cacao, 50 gr ciocolata, 300 ml lapte, 50g margarina, esenta de rom
  • Decor: 50gr ciocolata, 3 linguri de zahar, miezul de la 10 nuci

Mod de preparare

Foaia de rulada: se separa ouale, se bate albusul cu 2 linguri de zahar iar galbenusul cu 1 lingura de zahar, se amesteca si se adauga faina incorporandu-se usor. Se intinde pe hartie de copt si se coace la foc foarte mic.

Crema: Praful de budinca se amesteca cu 3 linguri de lapte rece, iar restul se pune la fiert impreuna cu ciocolata si cacao. Cand aproape a fiert se adauga budinca si se fierbe pana ce compozitia se ingroasa. Dupa ce s-a racit se adauga margarina si se bate bine cu mixerul.

Decor: Zaharul se pune la topit, iar cand capata o culoare maronie deschis se adauga nuca si se rastoarna pe o suprafata unsa cu un pic de ulei. Se lasa la racit bine, dupa ce s-a racit se zdrobeste cu sucitorul formandu-de un barot.

Asamblare: Pe foaia de rulada se intinde crema, iar la marginea foii se pun doua banane. Se ruleaza si se da la rece. Dupa ce s-a racit se glaseaza in ciocolata (eu m-am ajutat de o pensula sa o intind fiindca cantitatea de ciocolata era mica). Cat inca ciocolata nu era uscata se baroteaza cu nuca pregatita . Se orneaza dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise