Pt.blat se foloseste o tava de 33/37(eu folosesc tava de la aragaz).
Albusurile de la cele 6 oua si sarea se bat bine;se pun galbenusurile;se bate in continuare,dar numai pt omogenizare.Se pune,apoi,laptele si cu o lingura de lemn se amesteca incet;se adauga,apoi,faina(cernuta cu praful de copt) si se mesteca usor;cind compozitia e omogena,se pune in tava(cca 33/37) cu hirtie de copt.Se da la cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 25-30 minute.
Cind e gata(se incearca cu o scobitoare...),asa calda(de fapt fierbinte),se ruleaza intr-un prosop umed;se lasa sa se raceasca.
In timpul asta facem crema de brinza:se amesteca
ingredientele si se potrivesc de sare.
Tot in timpul asta se coc ardeii,se curata,se taie felii de1,5/12 cm;dupa feliere,se pun pe un servetel absorbant;trebuie sa fie uscati cind ii folosim.
Asamblare:se desfasoara rulada(rece);se intinde pe rulada jumatate din cantitatea de crema;se aranjeaza ardeii,apoi,sunca.Peste sunca se pune a 2-a jumatate de crema;se intinde,apoi,se ruleaza din nou.
Rulada se preseaza(putin),cind se ruleaza,apoi se inveleste bine in folie;se da la frigider,peste noapte.
A 2-a zi,taiem rulada felii;o servim f.rece
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii