Partea maro, din biscuti:
Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga untul. Cand s-a topit untul adaugati cacao, esenta de rom si rahatul. Opriti ochiul, dupa care incepeti sa adugati biscutii. Amestecati bine compozitia obtinut-o si lasati-o sa se raceasca.
Partea de cocos:
Puneti laptele condensat intr-o oala la foc mic, adaugati cele 3 linguri de zahar pudra. Dupa ce s-a incalzit putin, luati de pe foc si adaugati cocos cate putin pana cand capata o consistenta mai tare. Se da la racit.
Fie ca lucrati pe masa sau pe o tava, asezati mai intai o folie stretch sau niste folie de aluminiu pentru ca va facilita rularea intragii chestii, dar atentie, nu trebuie sa rulati si folia. Ea nu trebuie sa ramana in rulada, ci doar va ajutati de ea sa rulati, pentru a nu se farmita blatul de biscuti. Cand cele doua compozitii s-au racit, se intinde mai intai compozitia maro, din biscuiti, foarte bine si cat mai drept si mai frumos, iar peste intindeti cat mai uniform, chiar daca in strat subtire, compozitia de cocos. Apoi, rulati foarte strans totul.
Dati la frigider pentru cateva ore, dupa care taiati felii.
Este foarte gustoasa si simpla.
Pofta mare!
Sfat: maruntiti biscutii cat mai fin pentru ca rulada sa aiba un aspect frumos.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii