Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri rase de faina
  • 2 linguri de nes decofeinizat
  • 3 linguri de ulei
  • Umplutura:
  • 6 linguri cu varf de gem de gutui
  • un cub de 75 g margarina sau unt moale
  • 2 linguri varfuite de tapioca perle

Mod de preparare

1. Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute, amestecand cand si cand. Se opreste focul dupa ce am lasat cele 15 minute sa clocoteasca si se acopera etans cu o farfurie 5-10 minute, dupa care se scurg bine de apa si se dau la racit. Dupa ce fierb perlele de tapioca, trebuie sa fie incolore.

2. Preparam blatul de cafea astfel: mixam intr-un bol albusurile separate cu un praf de sare pana se spumeaza bine, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana se intareste. Dam deoparte bolul.

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul adaugat treptat pana obtinem consistenta cremoasa a galbenusurilor si integram totul in bezeaua din bol.

3. Amestecam faina cernuta cu nesul decofeinizat si apoi incorporam in ploaie in amestecul din bol.

4. Tapetam o tava normala ca dimensiuni, cu hartie pentru copt si turnam amestecul din bol, apoi mai presaram deasupra un pic de nes si dam totul in cuptorul preincalzit, la inceput 5 minute la foc iute si apoi inca 15 minute la foc domol. Este gata cand se rumeneste usor pe margini.

5. Se scoate tava din cuptor si ajutandu-ne de lama unui cutit, desprindem blatul de hartie si il lasam tot pe hartie sa se raceasca.

6. Intre timp mixam 5 linguri de gem cu o lingura de unt sau margarina moale, pana otinem o consistenta legata si cremoasa. Adaugam in ea perlele de tapioca scurse bine si le incorporam in amestec, ajutandu-ne de o lingura.

7. Se intoarce blatul rece cu dosul in sus pe hartia de copt, apoi se unge cu amestecul de gem si tapioca, se ruleaza cu grija strans, ajutandu-ne de hartia de copt. Rulada obtinuta se da 30 de minute la rece, apoi o scoatem si o ungem cu lingura oprita de gem de gutui. Se feliaza si obtinem un desert delicios.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise