autor:

Anca Rm

» » , , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun

Rulada cu caramel mentolat si nuca

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2016

Ingrediente
Pt Blat:, -5 oua, -4 linguri apa, -50 ml ulei, -9 linguri faina, -2 linguri cacao, -praf de sare, -1/2 lingurita praf de copt, Pt crema:, -200 gr zahar, -300 ml frisca, -menta tocata (o lingura), -150 gr nuci taiate grosier si prajite

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat :

O tava mare, de 30x35 a fost a mea, am acoperit-o cu foaie de copt cerata .

Intr-un castron spargem ouale si le batem bine cu zaharul si praful de sare pana isi schimba culoarea si zaharul se topeste in totalitate .

Faina o amestecam cu praful de copt si cacao .

Adaugam la oua lingurile de apa , o parte din faina si jumate din ulei . Omogenizam ,apoi adaugam restul ingredientelor si omogenizam bine .

Turnam compozitia in tava avand grija sa nivelam bine .

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute .

Cand este copt blatul il scoatem din cuptor si cat e cald il rasturnam pe un prosop umezit usor. Rulam cu atentie sa nu se rupa si lasam sa se raceasca in prosop.

Crema :

Zaharul il punem pe foc mic intr-o craticioara si il caramelizam , dar atentie mare sa nu il ardeti pentru ca va fi amar . Cand devine maroniu adaugam 200 ml frisca . Acum trebuie mare grija sa nu va ardeti . Amestecam si lasam pe foc sa fiarba pana cand se face ca si o smantana grasa , smantana de casa . Adaugam menta si lasam sa se raceasca la temperature camerei.

Frisca ramasa o batem tare ,iar cand caramelul este rece (dar nu intarit de tot) il adaugam in frisca .Omogenizam bine si vom avea o crema maronie ,pufoasa .

Adaugam in crema si 100 gr nuci .

Desfacem blatul din prosop si il umplem uniform cu ¾ din crema . Rulam usor atat cat ne permite umplutura . Eu am avut multa umplutura , dupa cum vedeti,asa ca am reusit doar sa unesc partile laterale ale blatului .

Deasupra am pus crema ramasa si am presarat bucati de nuci ,.

Dam la frigider si cand este rece se poate servi 

Pofta mare .
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu caramel mentolat si nuca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pasca poloneza

Pasca poloneza

Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Pască cu ciocolata

Pască cu ciocolata

Mai intai de toate facem maiaua, amestecind toate ingredientele si lăsăm vasul la loc cald pina

18 voturi    6 comentarii
3h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt Blat:
  • -5 oua
  • -4 linguri apa
  • -50 ml ulei
  • -9 linguri faina
  • -2 linguri cacao
  • -praf de sare
  • -1/2 lingurita praf de copt
  • Pt crema:
  • -200 gr zahar
  • -300 ml frisca
  • -menta tocata (o lingura)
  • -150 gr nuci taiate grosier si prajite

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

49 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora Prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Prajitura Ora 12 Prajitura Ora 12

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu jumatate din

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Tort aperitiv
Cookie Settings