Rulada cu ciocolata si ananas

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Rulada cu ciocolata si ananas

Ingrediente

  • Pt blat:
  • -5 oua
  • -5 linguri de zahar (100gr)
  • -2 linguri ulei
  • -5 linguri faina (150 gr)
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingura cacao (25-30gr)
  • -praf de sare
  • Pt crema:
  • -100 ml frisca
  • -150 gr ciocolata neagra
  • -150 gr ananas cuburi din compot

Mod de preparare

Blatul

O tava de 20x30 cm o tapetam cu hartie de copt .

Intr-un castron spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul , praful de sare pana cand se face o spuma fina si isi schimba culoarea .

Adaugam faina , praful de copt , cacao si uleiul .

Omogenizam .

Turnam compozitia in tava si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute maxim .

Intre timp pregatim un prosop curat pe care il umezim usor .

Il indindem pe masa .

Cand scoatem tava din cuptor intoarcem blatul pe prosop ,scoatem hartia de copt si rulam .

Ca sa nu se rupa blatul trebuie sa il rulam cand inca este cald.

Lasam sa se raceasca.

Crema :

Punem pe foc frisca la incalzit si rupem in ea bucati de ciocolata amestecand ca sa nu se arda . Amestecam pana cand este topita toata ciocolata si dam deoparte. Punem la racit .

Cand este rece bine batem bine cu mixerul ca sa devina aerata .

Luam 2-3 linguri de crema intr-un alt bol ,iar in cea ramasa adaugam 50 gr cuburi de ananas bine scurse si mixam .

Desfacem blatul din prosop usor sa nu-l rupem , punem crema , nivelam si presaram deasupra restul de ananas .

Rulam iar deasupra punem crema pe care am lasat-o deoparte .

Decoram dupa plac si dam la rece .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise