Creierul se tine 20 minute in apa rece apoi se curata de pielite. Ceapa se taie solzisori , se caleste in ulei se adauga apoi creierul , piper si se caleste pina creierul se albeste. Se adauga la sfarsit sare si doua oua batute. Mai amestecam de cateva ori pina se intaresc ouale. Dam creierul la rece.
Se face o rulada din untul care se pune la topit cu faina si se adauga laptele cite putin avand grija sa nu se faca cocoloase.
Patru albusuri le batem spuma. Galbenusurile le adaugam la compozitia de pe foc.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt punem rulada la cuptorul dinainte incalzit, sa se coaca. Cand este gata, asa calda o rulam in hartia de copt si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit o intindem pe masa si adaugam feliile de sunca, branza, ardeiul taiat feliute si tocanita de creier.Rulam cat de strans se poate si punem rulada la rece cateva ore( preferabil de seara pina a doua zi) apoi se taie felii ,se pune pe platou si se orneaza.
Pofta mare !
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii