Rulada cu crema de ciocolata

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu crema de ciocolata

Ingrediente

  • Foaia
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema
  • 150g ciocolata neagra
  • 200ml frisca lichida

Mod de preparare

Mai intai pregatim crema, deoarece necesita timp de racire.

Intr-un vas se toarna frisca lichida,iar ciocolata se rupe bucati mici.Se aseaza vasul pe foc mic pana se topeste ciocolata,dar fara sa fiarba.Se lasa la rece pentru 1 ora,sau se poate baga la congelator pentr 30 de minute.Se scoate si se bate bine cu mixerul la viteza mare pana devine spumoasa.Cu aceasta crema se umple rulada.

Foaia:

Se fraca bine galbenusurile cu zaharul,vanilia si un praf de sare,pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina ,iar apoi albusul batut spuma tare,amestecand usor de jos in sus.Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergament.Se intinde uniform pe toata suprafata tavii.Se baga in cuptorul incins la 180gC pentru 20 de minute.Se scoate fierbinet si se rastoarna pe un servet de bucatarie presarat cu zahar tos,si se ruleaza.Se lasa sa raceasca,iar apoi se umple cu crema.Se orneaza cu frisca,sau dupa gustul fiecaruia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise