autor:

Oana

» » Prajituri

Rulada cu crema de mure

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Ingrediente
Blat:, Oua &ndash 3 buc., Zahar &ndash 120g, Faina &ndash 120 g, un praf de sare, , Crema:, mure &ndash 300 g, crema de branza &ndash 150 g, frisca lichida &ndash 100 ml, unt &ndash 50 g, zahar pudra &ndash 50 g, gelatina &ndash 1 pliculet

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute
Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula.
Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia.
Coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, pana se aureste usor deasupra.
Udati un prosop curat de bucatarie si rasturnati blatul pe el.
Scoateti cu grija hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed.
Lasati-l sa se raceasca.
Pentru crema, opriti mai intai 2 linguri cu mure si restul mixati-le cu blenderul vertical.
Adaugati apoi zaharul pudra, untul moale, crema de branza si frisca lichida si bateti cu mixerul pana obtineti o crema consistenta si groasa.
Hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-a umflat topiti-o la bain-marie.
Adaugati gelatina peste crema si omogenizati bine.
Lasati crema la frigider 15 minute.
Derulati blatul din prosop, umpleti-l cu crema, adaugati murele oprite si apoi rulati iar, atentie, fara prosop!
Puneti rulada intr-o folie alimentara si apoi in folie de aluminiu si lasati-o la frigider cel putin o ora inainte sa o taiati.
Pentru servire, puteti orna cu zahar pudra, mure proaspete si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • Oua &ndash 3 buc.
  • Zahar &ndash 120g
  • Faina &ndash 120 g
  • un praf de sare
  • Crema:
  • mure &ndash 300 g
  • crema de branza &ndash 150 g
  • frisca lichida &ndash 100 ml
  • unt &ndash 50 g
  • zahar pudra &ndash 50 g
  • gelatina &ndash 1 pliculet

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

4 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

24 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cafea Prajitura cu cafea

Separăm albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare, după care adăugăm treptat zahărul până incorporam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela

Ultima modă când vorbim despre ecleruri vine cu accentul pe decor și detaliu, dar și la forma subțire, mai micuță și cu

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Prajituri
Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie