autor:

Oana

» » Prajituri

Rulada cu crema de mure

Autor: Oana (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iulie 2015

Ingrediente
Blat:, Oua &ndash 3 buc., Zahar &ndash 120g, Faina &ndash 120 g, un praf de sare, , Crema:, mure &ndash 300 g, crema de branza &ndash 150 g, frisca lichida &ndash 100 ml, unt &ndash 50 g, zahar pudra &ndash 50 g, gelatina &ndash 1 pliculet

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Mixati la bain-marie ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se umfla si se albesc, aproximativ 8 minute

Cerneti deasupra faina, putin cate putin si incorporati cu o spatula.

Tapetati cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si turnati compozitia.

Coaceti blatul la 180 de grade pentru 10 minute, pana se aureste usor deasupra.

Udati un prosop curat de bucatarie si rasturnati blatul pe el.

Scoateti cu grija hartia de copt si rulati blatul in prosopul umed.

Lasati-l sa se raceasca.

Pentru crema, opriti mai intai 2 linguri cu mure si restul mixati-le cu blenderul vertical.

Adaugati apoi zaharul pudra, untul moale, crema de branza si frisca lichida si bateti cu mixerul pana obtineti o crema consistenta si groasa.

Hidratati gelatina cu 50 ml apa rece, iar dupa ce s-a umflat topiti-o la bain-marie.

Adaugati gelatina peste crema si omogenizati bine.

Lasati crema la frigider 15 minute.

Derulati blatul din prosop, umpleti-l cu crema, adaugati murele oprite si apoi rulati iar, atentie, fara prosop!

Puneti rulada intr-o folie alimentara si apoi in folie de aluminiu si lasati-o la frigider cel putin o ora inainte sa o taiati.

Pentru servire, puteti orna cu zahar pudra, mure proaspete si frunzulite de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de mure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura acadea (cake pops)

Prajitura acadea (cake pops)

Eu am folosit biscuiti Pepito cu cacao si crema de lapte, dar puteti folosi biscuiti Oreo, Tempo

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Prajituri
Tort diplomat cu mure si afine

Tort diplomat cu mure si afine

Se pune gelatina la inmuiat in suc de la compot.Separam ouale,galbenusurile le amestecam cu zaharul,budinca,laptele

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • Oua &ndash 3 buc.
  • Zahar &ndash 120g
  • Faina &ndash 120 g
  • un praf de sare
  • Crema:
  • mure &ndash 300 g
  • crema de branza &ndash 150 g
  • frisca lichida &ndash 100 ml
  • unt &ndash 50 g
  • zahar pudra &ndash 50 g
  • gelatina &ndash 1 pliculet

Raporteaza reteta

Retete
de Oana
Pasca

Pasca

Dupa ce aluatul s-a dospit la masina de paine, l-am scos si l-am impartit in doua. Cu jumatate am

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti
Frigarui asortate

Frigarui asortate

Ttaiati pieptul de pui si somonul afumat in cubulete de 2 cm Ttaiati ardeiul gras in cuburi de

5 voturi    4 comentarii
30 min
Fripturi
Negresa cu nuci si cirese

Negresa cu nuci si cirese

Mixati untul moale cu zaharul, apoi adaugati pe rand galbenusurile. Adaugati nuca, esenta de rom

21 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere