Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Rulada cu crema de vanilie si crema de cacao

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 6 oua
  • - 120g zahar
  • - 40g cacao
  • - 2 linguri cu varf de faina
  • - o lingurita praf de copt
  • - o lingura esenta de rom
  • Pentru crema:
  • - 1 ou
  • - un plic budinca de vanilie
  • - 250 ml lapte
  • - 200g unt 85%
  • - 200g zahar pudra vanilat
  • - o lingura cu varf de cacao
  • - ½ ingurita esenta de rom

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 de grade si tapetam o tava de la aragaz cu hartie de copt. Apoi separam ouale si amestecam galbenusurile cu zaharul cca 5 minute, pana obtinem o crema de consistenta unei alifii. Adaugam apoi faina, cernuta cu praful de copt si cacaua. La final adaugam albusurile, batute spuma tare, cu un praf de sare. Pentru spuma de albusuri sa amestecati cu miscari de jos in sus. Turnam compozita in tava pregatita, o nivelam frumos si o dam la cuptor cca 15 -20 minute. Nu trebuie lasat mult blatul deoarece se usuca si crapa nu mai poate fi rulat.

Dupa cele 15 minute rasturnam blatul pe un prosop de bucatarie curat si usor umezit, sau rulam cu hartia de copt dupa ce am bagat cutitul pe sub blat astfel incat sa dezlipim rulada de foaie.

Il rulam strans si il lasam asa pana pregatim crema.

Amestecam oul, praful de budinca si laptele si le punem la fiert la foc mic, intr-un vas cu fund dublu sau la bain-marie. Amestecam in continuu, cu telul, avand grija sa nu se lipeasca de fundul oalei. Cand se ingroasa si capata consistenta unei budinci, tragem cratita de pe foc si lasam sa se raceasca complet. Separat, spumam untul, apoi adaugam zaharul pudra si amestecam pana se topeste total de preferat cu lingura de lemn nu cu mixerul pentru a nu se taia. Se inglobeaza si budinca rece.

Impartim apoi compozitia in doua parti egale si intr-una dintre ele adaugam romul si cacaua iar in cealalta punem esenta de vanilie daca vreti puteti pune coaja rasa de portocala. Ungem blatul cu un strat de crema de vanilie, apoi cu cel de cacao, si rulam cat de strans putem. Dam rulada la frigider minim 2 ore, pentru a se aseza. Apoi o decoram cu ciocolata topita, in functie de preferinte. Eu am folosit pentru decor 200g de ciocolata alba si 100g ciocolata cu lapte. Am topit ciocolata impreuna cu o lingura de ulei si am intins-o uniform pe rulada. Ciocolata cu lapte am folosit-o numai pentru a "stropi" rulada.

Daca imbracati rulada in ciocolata, nu uitati sa o taiati cu un cutit pe care il tineti sub apa fierbinte , ca sa fiti siguri ca nu se crapa toata glazura de ciocolata la taiere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise