Rulada:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga
zaharul in ploaie,se pun galbenusurile, uleiul si in final faina cernuta amestecand usor de jos in sus cu o lingura. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor cca 25 minute la 180grade. Se scoate pe un prosop ud, se ruleaza si se da la rece.
Crema:
Se inmoaie geletina in apa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 75g.zahar. Pe baie de abur se pun la foc pentru 8 minute - 50g. zahar, 2 galbenusuri, cacaoa si geletina dizolvata. Se amesteca continuu.O lasam la racit in apa rece amestecand in continuare. Aceasta compozitie se amesteca mai intai cu albusul spuma, apoi intreaga compozitie cu frisca batuta. Se lucreaza cu lingura, amestecand usor. In final se pun cojile de portocala.
Se desface rulada din prosopul umed, se umple cu aceasta crema, se ruleaza si se da la rece pentru 1/2 ora. Se orneaza rulada cu glazura si se cerne un pic de cacao deasupra.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii