Rulada cu frisca si capsuni

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Rulada cu frisca si capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 1 lingura cu cacao
  • Crema:
  • 250 ml smantana 32% grasime sau frisca lichida,
  • 1 plic de gelatina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 250 gr capsuni,
  • 4-5 linguri de zahar

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma tare albusurile cu putina sare si cu zaharul (se pun pe rand cele 5 linguri de zahar). Galbenusurile se freaca cu putina vanilie si se adauga cate putin in albus, se amesteca usor de jos in sus. Se pun apoi pe rand cate 1 lingura de faina si la fel se amesteca usor de jos in sus.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, (inainte de a pune hartia ungeti tava pe alocuri cu putin unt pentru a nu aluneca hartia atunci cand intindeti compozitia de blat), se unge hartia deasupra cu unt, se pun gramajoare din loc in loc si se pastreaza 1/3 din compozitie in care se pune cacao, se omogenizeaza si apoi in locurile goale se pune compozitia de cacao, exact ca in imagine.

Pentru a obtine un aspect marmorat a ruladei, cu coada de la lingura se fac rotocoale in compozitie. Se da apoi tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu timp de 15-20 minute, pana se rumeneste foarte putin.

Cand e gata se lasa sa se raceasca in tava. Se unge o alta bucata de hartie de copt cu unt (hartia trebuie sa fie mai mare decat rulada), se rastoarna blatul (fara tava) cu fata in jos pe hartie si se desprinde usor hartia de pe blat. Umeziti cu palmele umede suprafata blatului pentru a nu crapa atunci cand il rulati. Rulati cu tot cu hartie si il puneti apoi in frigider pentru cca 30 minute.

Crema:

Se pregateste mai intai un sos cu capsuni, se spala capsunele se taie in bucati nu prea mari, se adauga 2 linguri de zahar si se pun intr-un vas la fiert pentru 3-4 minute pana se dizolva zaharul si pana ce se obtine un sos. Se da la racit.

Intre timp se face frisca, se bate smantana cu telul sau cu mixerul si se pun 2 linguri de zahar. Se pregateste si gelatina asa cum scrie pe ambalaj.

Asamblare:

Cum eu nu am avut hartie de copt, am rulat rulada cu folie alimentara si ca sa imi fie si mai greu, am uitat sa pun tava sub rulada. Nu va mai spun cum am scos-o la capat!

Se scoate rulada din frigider, se aseaza pe tava. In timp ce o derulati, desprindeti usor hartia si asezati rulada iar pe ea.

Puneti apoi gelatina racita in frisca si amestecati usor, apoi intindeti frisca pe rulada. Puneti rulada asa intinsa in frigider cu tot cu tava pentru cateva minute ca sa se intareasca frisca. Cand s-a racit puneti din loc in loc 2/3 din sosul cu capsuni asa ca in imagine. Eu am pus si putin sos de ciocolata.

Acum urmeaza partea mai complicata, luati latura mai mica a ruladei si cu ambele maini incepeti sa rulati rapid, dar nu strans, altfel va iesi crema pe toate partile. Cand ati ajuns in partea opusa fixati hartia pe suprafata ruladei inclusiv pe capete, rulati intreaga rulada acum cu tot cu hartie, de data asta putin mai strans. Puteti sa o mai rulati cu inca o bucata de hartie si apoi o dati la frigider pentru cateva ore. Se orneaza cu restul de sos cu capsuni si cu sos de ciocolata (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise