Rulada cu frisca si capsuni

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie
Rulada cu frisca si capsuni

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri faina,
  • 1 lingura cu cacao
  • Crema:
  • 250 ml smantana 32% grasime sau frisca lichida,
  • 1 plic de gelatina,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 250 gr capsuni,
  • 4-5 linguri de zahar

Mod de preparare

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat spuma tare albusurile cu putina sare si cu zaharul (se pun pe rand cele 5 linguri de zahar). Galbenusurile se freaca cu putina vanilie si se adauga cate putin in albus, se amesteca usor de jos in sus. Se pun apoi pe rand cate 1 lingura de faina si la fel se amesteca usor de jos in sus.

Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, (inainte de a pune hartia ungeti tava pe alocuri cu putin unt pentru a nu aluneca hartia atunci cand intindeti compozitia de blat), se unge hartia deasupra cu unt, se pun gramajoare din loc in loc si se pastreaza 1/3 din compozitie in care se pune cacao, se omogenizeaza si apoi in locurile goale se pune compozitia de cacao, exact ca in imagine.

Pentru a obtine un aspect marmorat a ruladei, cu coada de la lingura se fac rotocoale in compozitie. Se da apoi tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu timp de 15-20 minute, pana se rumeneste foarte putin.

Cand e gata se lasa sa se raceasca in tava. Se unge o alta bucata de hartie de copt cu unt (hartia trebuie sa fie mai mare decat rulada), se rastoarna blatul (fara tava) cu fata in jos pe hartie si se desprinde usor hartia de pe blat. Umeziti cu palmele umede suprafata blatului pentru a nu crapa atunci cand il rulati. Rulati cu tot cu hartie si il puneti apoi in frigider pentru cca 30 minute.

Crema:

Se pregateste mai intai un sos cu capsuni, se spala capsunele se taie in bucati nu prea mari, se adauga 2 linguri de zahar si se pun intr-un vas la fiert pentru 3-4 minute pana se dizolva zaharul si pana ce se obtine un sos. Se da la racit.

Intre timp se face frisca, se bate smantana cu telul sau cu mixerul si se pun 2 linguri de zahar. Se pregateste si gelatina asa cum scrie pe ambalaj.

Asamblare:

Cum eu nu am avut hartie de copt, am rulat rulada cu folie alimentara si ca sa imi fie si mai greu, am uitat sa pun tava sub rulada. Nu va mai spun cum am scos-o la capat!

Se scoate rulada din frigider, se aseaza pe tava. In timp ce o derulati, desprindeti usor hartia si asezati rulada iar pe ea.

Puneti apoi gelatina racita in frisca si amestecati usor, apoi intindeti frisca pe rulada. Puneti rulada asa intinsa in frigider cu tot cu tava pentru cateva minute ca sa se intareasca frisca. Cand s-a racit puneti din loc in loc 2/3 din sosul cu capsuni asa ca in imagine. Eu am pus si putin sos de ciocolata.

Acum urmeaza partea mai complicata, luati latura mai mica a ruladei si cu ambele maini incepeti sa rulati rapid, dar nu strans, altfel va iesi crema pe toate partile. Cand ati ajuns in partea opusa fixati hartia pe suprafata ruladei inclusiv pe capete, rulati intreaga rulada acum cu tot cu hartie, de data asta putin mai strans. Puteti sa o mai rulati cu inca o bucata de hartie si apoi o dati la frigider pentru cateva ore. Se orneaza cu restul de sos cu capsuni si cu sos de ciocolata (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise