Rulada cu gem de capsuni si glazura de ciocolata

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu gem de capsuni si glazura de ciocolata

Ingrediente

  • Pt blat
  • 4 oua
  • 4 lg faina
  • 4 lg zahar
  • 1 lg esenta de vanilie
  • 1 lgta praf de copt
  • Pt umplutura
  • 6-7 lg gem de capsuni
  • Pt glazura
  • 100 gr ciocolata
  • 3 lg lapte

Mod de preparare

Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie, faina cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar cand s-au mai intarit se adauga pe rand lg de zahar. Peste albusurile spuma se pun galbenusurile, se amesteca incet de jos in sus cu o spatula-arc-lg de lemn. Dupa ce s-a omogenizat se pune faina in ploaie.

Se amesteca din nou.

Compozitia astfel obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hartie cu dim 30/35. Blatul nu trebuie se fie gros, ci subtire.

Punem tava in cuptorul incins la 160 grade cam 10 min.

Dupa ce blatul s-a copt(facem testul cu scobitoarea) il punem pe un prosop de bucatarie umed, cu tot cu hartia de copt. Rulam strans prosopul umed cu tot cu blat. Il lasam cam 5 min. Il deschidem si indepartam usor hartia de copt, il ungem cu gem si il rulam din nou strans.

Glazura se face repede:intr-o cratita punem ciocolata rupta bucatele si laptele, o punem pe foc, si amestecam pana s-a topit de tot. Imbracam rulada in ciocolata, iar deasupra putem sa ornam cu ciocolata alba rasa(asa am facut eu), fulgi de migdale, dupa preferinte. :D

Va asigur ca e buna, dar si usor de facut!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise