Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Ingrediente

  • Pentru blatul galben:
  • 3oua
  • 4linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • Pentru blatul roz:
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura apa
  • gem de visine si colorant alimentar rosu
  • Pentru crema:
  • gem de visine
  • crema de vanilie Creme Ole de la Dr. Oetker

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul si mai batem putin. La sfarsit adaugam galbenusurile amestecate cu cele 2 linguri de apa, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus, apoi adaugam pe rand faina.

La fel procedam si cu cel de al doilea blat doar ca adaugam la sfarsit gem de visine si putin colorant alimentar pana devine roz. Intr-o tava punem hartie de copt si coacem pe rand fiecare blat cate 10-15 minute. Punem un prosop umed pe masa, punem blatul pe care l-am scos din cuptor, rulam blatul cu prosopul si il lasam pana se raceste.La fel procedam si cu cel de al doilea blat.

Crema de vanilie am facut-o conform instructiunilor de pe pachet, am pus 400 ml lapte, praful si am amestecat cu mixerul timp de 3 minute. Cand se racesc blaturile, le desfacem din prosop. Pe blatul alb punem un strat subtire de gem apoi un strat din crema de vanilie, peste punem blatul roz si punem la fel gem si crema de vanilie si apoi rulam. Deasupra ruladei am pus restul din crema de vanilie si gem de visine. Rulada se lasa la frigider 2 ore.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise