autor:

alina

» » Dulciuri diverse

Rulada cu gem de visine si crema de vanilie

Autor: alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru blatul galben:, 3oua, 4linguri zahar, 4 linguri faina, 2 linguri apa, Pentru blatul roz:, 2 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 1 lingura apa, gem de visine si colorant alimentar rosu, Pentru crema:, gem de visine, crema de vanilie Creme Ole de la Dr. Oetker

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma tare, apoi adaugam pe rand zaharul si mai batem putin. La sfarsit adaugam galbenusurile amestecate cu cele 2 linguri de apa, amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus, apoi adaugam pe rand faina.



La fel procedam si cu cel de al doilea blat doar ca adaugam la sfarsit gem de visine si putin colorant alimentar pana devine roz. Intr-o tava punem hartie de copt si coacem pe rand fiecare blat cate 10-15 minute. Punem un prosop umed pe masa, punem blatul pe care l-am scos din cuptor, rulam blatul cu prosopul si il lasam pana se raceste.La fel procedam si cu cel de al doilea blat.



Crema de vanilie am facut-o conform instructiunilor de pe pachet, am pus 400 ml lapte, praful si am amestecat cu mixerul timp de 3 minute. Cand se racesc blaturile, le desfacem din prosop. Pe blatul alb punem un strat subtire de gem apoi un strat din crema de vanilie, peste punem blatul roz si punem la fel gem si crema de vanilie si apoi rulam. Deasupra ruladei am pus restul din crema de vanilie si gem de visine. Rulada se lasa la frigider 2 ore.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de visine si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort Oreo

Tort Oreo

Se desfac biscuitii, cu ajutorul unui cutit se curata crema de pe biscuiti. Crema se pune separat

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Piersicute

Piersicute

300gr zahar+oua si galbenusuri se amesteca cu 200 ml ulei. Apoi, se adauga zaharul vanilat, faina

5 voturi    3 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Butnaru Gabriela-marcela , 27 noiembrie 2013

    o reteta usoara merita incercata

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2013

    bun,bun...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2013

    Mmmmmm, ce bunatate!

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru blatul galben:
  • 3oua
  • 4linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • Pentru blatul roz:
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura apa
  • gem de visine si colorant alimentar rosu
  • Pentru crema:
  • gem de visine
  • crema de vanilie Creme Ole de la Dr. Oetker

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

valentina ionita (Chef de cuisine)

bun,bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
PORTOCALE UMPLUTE