Ingrediente
Pentru blat aveţi nevoie de: -8 albuşuri , -5 linguri făină, -2 linguri de mac măcinat, , , Pentru compoziţie aveţi nevoie de:, - 4 ouă fierte, - 300 g caşcaval ras, - 150 g şuncă feliată, - sare,piper,oregano (sau orice alte condimente pe care le preferaţi în pasta de ouă), - 200 g smântână
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
21 voturi
Mod de preparare
Albuşurile se bat spumă,se adaugă treptat făina amestecându-se uşor până la omogenizare, apoi se adaugă macul şi se mai mestecă puţin.
Se ia o tavă ,se unge cu puţin ulei,se tapetează cu hârtie de copt şi se toarnă compoziţia obţinută.Se pune la copt aprox.15 minute la temp. de 200* C.Când este coaptă se scoate din tavă,se îndepărtează hârtia şi apoi se înveleşte într-un prosop de bucătărie umed.
Pentru compoziţie :
Se curăţă ouăle fierte şi se toacă mărunt,se pun într-un castron ,apoi se adaugă caşcavalul ras,smântâna,condimentele (sare,piper,oregano etc.) şi se amestecă cu o lingură (nu cu mixer).
Se ia blatul , se pune aprox.1/ 2 din compoziţie şi se întinde,se pune peste compoziţie şunca feliată ,apoi ce a mai rămas din compoziţie se întinde peste feliile de suncă.Se rulează ,se înveleşte în folie şi se lasă la frigider cca. 30 min.
Se taie în felii de aprox.1 cm. şi se aranjează pe farfurie după imaginaţia fiecăruia şi se serveşte alături de un vin alb.
pofta buna!
lizz (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010
imi place mult cum ai asezat pe platou. felicitari.
Alice85 (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2010
foarte buna reteta
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 29 noiembrie 2009
Super! De sarbatori va fi si pe masa mea!
diviana (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2009
interesanta reteta, gustoasa, aspectoasa... felicitari
maria mihalache (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
Votat.Arata foarte bine.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
Felicitari si spor la mai multe, tot asa!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2009
Foarte frumos arata.
maria82 (Chef de cuisine) , 28 august 2009
De cate ori intru pe gustos.ro intru si iti mai dau cate 5 puncte. Arata super faina rulada. Excelent.
veronica (Chef de cuisine) , 04 august 2009
Felicitari p/u reteta, este gustoasa, si consistenta.
maria82 (Chef de cuisine) , 02 august 2009
Felicitari!! Mi-a iesit bunaa,si am aranjat-o ca si tine...copiii au fost incantati..si au si mancat. Bravoooo. Mersi mult ca mai sunt persone cu idei noi.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 august 2009
Arata grozav si cred ca este tare gustoasa...
maria82 (Chef de cuisine) , 02 august 2009
Arata super o voi face si eu:). Oricum felicitari!!! Una si buna!!!
marita28 (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009
Felicitari Adelina!
LIVIA RUS (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009
Cred ca am sa incerc si eu aceasta reteta . Arata foarte bine si cred ca e tare bun mmmmmmmmmmmmmmm!
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009
Bravo Adelina, felicitari! am salvat reteta si o voi incerca foarte curand.
Crystyna (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009
Cred că e tare gustoasă! Felicitări!!! Şi e frumoasă...
Alexandrina (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009
Interesanta reteta, o salvez.
ecaterina (katy) g. (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009
Draga Adelina,imi face cu ochiul rulada ta!Nu mai spun ca e si frumos asezata.. Dar vreau sa te intreb de ce nu ai folosit si galbenusurile?Probabil pentru a ramane alba?Pupici si la mai multe retete!
Gabriela (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009
Foarte interesanta retzeta! Arata super! Am s-o incerc si eu, cred saptamana aceasta.
alexandramaria (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009
Arata fff bine si cred ca e si foarte gustoasa. Imi place cum ai asezat-o pe platou ( parca in forma de peste, nu?) E ideala pe un platou si sa servesti cand ai invitati. I-ai cuceri si cu aspectul si cu gustul. Felicitari!
mirey (Chef de cuisine) , 13 iulie 2009
O reteta usoara, gustoasa, si un produs final frumos ornat. Felicitari!