Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu mascarpone, ananas si papaya

Ingrediente

  • Pasta decorativa:
  • 1 albus
  • 40 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 30 g unt
  • Blat:
  • 4 oua foarte mari (XL)
  • 180 g zahar tos
  • 120 g faina
  • 40 g cacao
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 125 g mascarpone
  • 1 lg zahar
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 40 g ananas si papaya confiate

Mod de preparare

Pasta decorativa

1. Pentru a face pasta decorativa mixam toate ingredientele bine.

2. Punem in tava (31 x 31cm) modelul si hartia de copt.

3. Punem pasta intr-un sprit cu varf simplu si spriam dupa modelul ales.

4. Bagam tava in frigider pentru 15-20 min.

Blat

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Adaugam apoi 130 g de zahar si mixam pana la dizolvarea acestuia.

4. Galbenusurile le batem spuma cu 50 g zahar pana cand volumul acestora creste considerabil, se deschid la culoare, iar zaharul este dizolvat aproape complet.

5. Amestecam albusurile cu galbenusurile cu ajutorul unei spatule.

6. Incorporam prin miscari usoare, tot cu ajutorul spatulei, faina cernuta in compozitie.

7. Scoatem tava din frigider, turnam compozitia in ea si nivelam.

8. Introducem tava in cuptor, pe raftul din mijloc, pentru 15-20 min (faceti testul cu scobitoarea).

9. Scoatem din cuptor, dezlipim blatul de hartia de copt si rulam cu hartie cu tot, apoi invelim intr-un prosop curat si umed.

Crema

1. Mixam 50 ml smantana pentru frisca cu mascarponele.

2. Batem restul de smantana pana cand capata consistenta si isi modifica volumul.

3. Adaugam branza mascarpone in frisca si mixam pana la omogenizare.

4. Adaugam fructele deshidratate si amestecam cu ajutorul unei linguri.

Asamblare:

Dupa ce s-a racit, taiem marginile, umplem blatul cu crema si introducem in frigider pentru minim 3 h, sau cat rezistati pana sa dati iama :)) in ea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise