Punem faina intr-un vas si o amestecam cu sarea.
Drojdia o amestecam separat cu zaharul .
Facem o gaura in mijlocul fainii si apoi punem drojdia pe care am amestecat-o cu zaharul.
Adaugam uleiul si smantana si amestecam usor.
Adaugam laptele caldut putin cate putin si amestecam.
Framantam aluatul rezultat circa 10 min.
Lasam circa 30 min aluatul la crescut,la cald.
Intre timp ne ocupm de umplutura..............merele decongelate se pun intr-un vas ,se adauga zaharul si se calesc pe foc circa 15-20 min.Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca si apoi adaugam scortisoara si gemul de prune.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Aluatul crescut se imparte in 3 bucati.
De-asemeni impartim in 3 parti si umplutura.
Intindem foi groase de circa 1 cm. peste care adaugam umplutura de mai sus.Avem grija ca la ambele capete ale ruladelor sa lasam un spatiu de circa 1 cm fara umplutura.Rulam ,nu prea strans, si indoim aluatul la capete.
Ungem cu ulei si tapetam cu faina o tava ,asezam rulourile unul langa altul si din loc in loc,la distanta de circa 1 cm facem niste crestaturi (nu foarte adanci)in aluat.
Ungem cu ou ,presaram cu zahar si dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade pentru circa 30 -40 min.
Ads not by this site
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi scoatem din tava.
Asezam rulourile pe un platou,presaram zahar pudra si apoi taiem felii pe directia crestaturilor facute in aluat .
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii