autor:

panseluta

» » Aperitive

rulada cu spanac

Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: panseluta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Ingrediente
aluat, , 150ml ulei, 100 g faina, 500ml lapte, 4 oua (albusurile batute spuma), 1/2 ingurita sare, piper, , umplutura, 500g spanac maruntit congelat, 400g telemea rasa de oaie, 2 legaturi mari de marar,sau 10 mici ,sau vreo 8 linguri de marar uscat si maruntit, 3 cepe mari, 2 linguri de ulei

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.
pentru aluat se incing 150 ml ulei se adauga faina,amestecand continuu,ca pentru sosul bechamel dupa care se stinge cu laptele cald,pus in mai multe transe,amestecand continuu pana se omogenizeaza.
dupa ce s-a racit amestecul de mai sus ,se adauga cele 4 galbenusuri ,sare,piper si la sfarsit albusurile batute spuma.
se pune in tava hartie de copt si se intinde aluatul.
se baga in cuptorul preincalzit,si se coace 30 de minute,din care 10 la foc mare ,apoi la foc mediu spre mic,depinde de cuptorul fiecaruia.nu se deschide usa cuptorului 20 de minute.
dupa ce s-a copt.asa cald, sa scoate aluatul cu hartie cu tot,se unge cu umplutura si se ruleaza cu ajutorul hartiei pe care s-a copt.
mai e varianta de acoperire a tavii cu servetul umed si rasturnarea ei si umpluta pe partea inversa.dar eu fac cum v-am spus.
rulada ,o data umpluta tebuie sa stea acoperita ca sa nu se usuce,in caz ca nu o devorati toata la masa.
se poate reincalzi in cuptorul cu microunde.

umplutura poate sa fie si cascaval ras,sau ciuperci sau ce va trece prin cap,totul este sa umpleti cat foaia este inca calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "rulada cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Rulada de spanac cu branza

Rulada de spanac cu branza

Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

Rulada cu spanac, oua si friptura de miel

Sunca o taiem felii si o rumenim frumos in unt si ulei, pe toate partile. Friptura o taiem cubulete

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

    da si merge umpluta cu ce-ti trece prin cap:ciuperci,cascaval,cu carne n-am ncercat.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    O bunatate rulada ta. Fac si eu ceva asemanator si e foarte apreciata...

  • panseluta

    panseluta (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    incearc-o ca n-o sa-ti para rau.pune-i mult marar,asta o face savuroasa.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

      Felicitari! Am salvat

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • aluat
  • 150ml ulei
  • 100 g faina
  • 500ml lapte
  • 4 oua (albusurile batute spuma)
  • 1/2 ingurita sare
  • piper
  • umplutura
  • 500g spanac maruntit congelat
  • 400g telemea rasa de oaie
  • 2 legaturi mari de marar,sau 10 mici ,sau vreo 8 linguri de marar uscat si maruntit
  • 3 cepe mari
  • 2 linguri de ulei

Raporteaza reteta

Retete
de panseluta
zucchini slice-felia cu dovlecei

zucchini slice-felia cu dovlecei

Se spala bine dovlecelul/zucchini si se taie in 2 pe lungime si apoi in felii nici prea groase nici

8 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Reteta asta o am din caietul de prjituri a mamei mele.pare complicat,dar nu este. -Se framanta ingredientele

26 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
pasta de ardei copti(foarte simpla si delicioasa)

pasta de ardei copti(foarte simpla si delicioasa)

reteta asta o am de la o prietena australianca. Se pun la copt ardeii, apoi se pun cu sare in punga

5 voturi    1 comentariu
30 min
Sosuri

panseluta (Chef de cuisine)

da si merge umpluta cu ce-ti trece prin cap:ciuperci,cascaval,cu carne n-am ncercat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Salata de sfecla rosie -aperitiv