Rulada cu telemea si cascavea

Rulada cu telemea si cascavea Se incalzeste usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Rulada cu telemea si cascavea

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 1 lgt sare
  • 100 ml lapte
  • 20g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 50 ml ulei
  • 1 ou mare
  • lapte cat cuprinde
  • 175 g crema telemea
  • 2 lg urda
  • 1 galbenus
  • 150 g cascavea

Mod de preparare

Se incalzeste usor 100 ml lapte, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa sa creasca.

Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, se face in mijloc o adancitura in care se toarna maiaua, oul batut bine, uleiul si se amesteca cu ajutorul unei linguri. In functie de cat necesita aluatul, se mai incalzeste lapte si se toarna cate putin. Se rastoarna totul pe masa de lucru si se framanta pana se obtine un aluat elastic, moale, dar nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se amesteca crema de telemea cu cele doua linguri de urda, zdrobita in prealabil, si galbenusul. Se omogenizeaza bine. Sare se adauga doar daca este necesar, crema de telemea fiind sarata.

Se intinde aluatul intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de cca 0.5 cm. Se unge foaia cu crema de telemea iar deasupra se rade 100 g cascavea. Se ruleaza cat se poate de strans si se aseaza in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.

Se rade deasupra restul de cascavea si se da la cuptor la 180 de grade. Cand s-a rumenit frumos deasupra se scoate si se lasa sa se raceasca putin dupa care se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise