Rulada de cascaval in crusta de mac

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Rulada de cascaval in crusta de mac

Ingrediente

  • 150 g cașcaval simplu
  • 150 g cașcaval Emmentaler
  • 150 g brânză cremoasă de vaci
  • un o linguriță rasă de piper proaspăt măcinat ( 50% piper roșu - 50% piper verde )
  • sare roz de Himalaya
  • doi-trei morcovi fierți tăiați fâșii
  • 150 g mac

Mod de preparare

Am pus cele două sortimente de cașcaval în apă clocotită și le-am lăsat să se topească.

Durează aproximativ 10 minute până ce cașcavalul devine elastic și ușor de manevrat. În cele 10 minute am amestecat bine brânza de vaci cu sare și piperul proaspăt măcinat, apoi am tăiat morcovii în fâșii nu foarte fubțiri.

Am scos cașcavalul topit într-o strecurătoare, iar când s-a scurs apa, l-am întins între două folii de plastic. Peste foaia de cașcaval am întins crema de brânză de vaci, apoi am așezat morcovii.

Am rulat ușor având grijă să strâng cât de bine rulada. Pe o folie de plastic am așezat macul iar rulada peste acesta.

Am tăvălit-o până când macul s-a prins uniform, apoi am strâns rulada în folie și am pus batonul obținut la rece peste noapte pentru ca macul să se fixeze bine și să nu cadă.

Am obținut un aperitiv aspectuos și cu un gust pe măsură.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise